ΠΑΤΡΑ: Για θηριωδίες και μένος κατά μικρών προσφυγόπουλων κάνει λόγο η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών | dete

ΠΑΤΡΑ: Για θηριωδίες και μένος κατά μικρών προσφυγόπουλων κάνει λόγο η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών

Για θηριωδίες στο νέο λιμάνι Πατρών και προβοκάτσιες των λιμενικών κάνει λόγο η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στην Ακτή Δυμαίων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην ανακοίνωση τους τα μέλη της Κίνησης οι αλλοδαποί πριν από τον πετροπόλεμο προκλήθηκαν από τους λιμενικούς και αντέδρασαν έτσι μετά από τον τραυματισμό ενός 14χρονου παιδιού.

Στην ανακοίνωση τους τα μέλη της Κίνησης τονίζουν τα εξής: «Καταγγέλουμε για άλλη μια φορά τη βάρβαρη επίθεση των Λιμενικών που σήμερα ξεπέρασαν κάθε όριο.

Θύμα τους -τρόπαιο στον πόλεμο που διεξάγουν "φυλάττοντας Θερμοπύλες" ένα 14χρονο παιδί αφγανικής καταγωγής, το οποίο μαχαίρωσαν (!) στα πόδια προσπαθώντας να καταστρέψουν τα παπούτσια του και με τα γκλομπς προκάλεσαν θλαστικό τραύμα στο ένα πόδι και κάταγμα στό μετακάρπιο!!

Καταγγέλλουμε την ανοχή -αν όχι ανοικτή στήριξη- τέτοιων πρακτικών από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος στην Πάτρα. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο όπου διακομίστηκε το παιδί, πήγαν 4 αστυνομικοί και 2 με πολιτικά από το Λιμενικό (όπως δήλωσαν) αφ'ενός να πούν ότι το παιδί τραυματίστηκε μόνο του (!) και αφ' ετέρου να πάρουν τα παπούτσια του!!!

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης από κάποια “πρόθυμα" ΜΜΕ που αναπαράγουν χωρίς ντροπή την αφήγηση των δυνάμεων καταστολής, υπηρετώντας την ξενοφοβική και ρατσιστική υστερία.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά ότι υπεύθυνη για όλα αυτά είναι η απάνθρωπη και ρατσιστική Ευρωτουρκική συμφωνία που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της κυβέρνησης.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα να καταδικάσει αυτό τον ανηλεή πόλεμο που ασκείται σε ανθρώπους που βίωσαν και βιώνουν καθημερινά πολιτικές "έκτακτης ανάγκης" και αποκλεισμού.

Καλούμε την Δικαιοσύνη να παρέμβει και να βάλει τέρμα στην ανεξέλεκτη, παράνομη και απάνθρωπη δράση μιας δράκας υπανθρώπων που ξερνούν ρατσιστικό μίσος ακόμα και σε παιδιά, προσφυγόπουλα».

 

Πάτρα: Για θηριωδίες και μένος κατά μικρών προσφυγόπουλων κάνει λόγο η Κίνηση Πάτρα: Για θηριωδίες και μένος κατά μικρών προσφυγόπουλων κάνει λόγο η Κίνηση