ΠΑΤΡΑ: Γιατρός για το “χαράκωμα” με το σπασμένο ποτήρι: «Τα ποτήρια έσπασαν μόνα τους και τα θραύσματα τον χτύπησαν στο πρόσωπο» | dete

ΠΑΤΡΑ: Γιατρός για το "χαράκωμα" με το σπασμένο ποτήρι: «Τα ποτήρια έσπασαν μόνα τους και τα θραύσματα τον χτύπησαν στο πρόσωπο»

Στα Δικαστήρια θα λύσουν πλέον τις διαφορές τους, ο κάτοικος Δυτικής Αχαΐας και ο χειρουργός μετά το σοβαρότατο επεισόδιο που είχαν μεταξύ τους σε χώρο ιδιωτικής κλινικής, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να σπάσει ένα ποτήρι στο τραπέζι και να «χαρακώσει» με το σπασμένο γυαλί σε διάφορα σημεία του προσώπου του τον πρώτο.

Ήδη στην υπόθεση έχει παρέμβει ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας (μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Κόσμος» και το φωτογραφικό υλικό–ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας). Μάλιστα την προσεχή Δευτέρα, συνεδριάζει το Δ.Σ. του Συλλόγου με σκοπό να εξετάσει το θέμα μετά και την  έγγραφη αναφορά του μηνυόμενου από τον κάτοικο Δυτικής Αχαΐας γιατρού.

Ο χειρουργός υποστηρίζει πως ήταν «αμυνόμενος» και μάλιστα έχει και μία ακτινογραφία που δείχνει κατά τον ισχυρισμό του μώλωπα από χτύπημα. Υποστηρίζει δηλαδή πως πρώτος τον χτύπησε ο πολίτης, όταν του αποκαλύφθηκε πως δεν έγινε επέμβαση αφαίρεση χολής στην σύζυγό του καίτοι είχε πληρώσει δύο χειρουργούς γι αυτό, και στην συνέχεια εκείνος αμύνθηκε. Λέει συγκεκριμένα πως ο πολίτης έσπρωξε με δύναμη ένα τραπέζι και τον εγκλώβισε στο τοίχο, ενώ ταυτόχρονα τον χτύπησε. Στην συνέχεια ο γιατρός με δύναμη έσπρωξε το τραπέζι, κάποια ποτήρια που ήσαν πάνω έσπασαν, και αυτά τα γυαλιά τραυμάτισαν τον κάτοικο Δυτικής Αχαϊας. Αρνείται δηλαδή ότι τον χτύπησε ο ίδιος σπάζοντας το ποτήρι στο τραπέζι και στην συνέχεια χαρακώνοντάς τον.

Τα ίδια υποστηρίζει και στην μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του πολίτη. Ο κάτοικος Δυτικής Αχαΐας ωστόσο υποστηρίζει πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι και ουσιαστικά απορεί με την ακτινογραφία που έχει ο γιατρός και η οποία κατά τον ισχυρισμό του αποδεικνύει χτύπημα. Στον «Κόσμο» είχε τονίσει πως όταν έμαθε πως οι χειρούργοι τον είχαν κοροϊδέψει και δεν προέβησαν σε αφαίρεση χολής αλλά έκαναν άλλη αγωγή (όπως εκ των υστέρων τον ενημέρωσαν) στάθηκε μπροστά στον έναν και του είπε: «μα δεν σου έδωσα 5.000 ευρώ»; Και τότε εκείνος χωρίς να συμβεί κάτι μεταξύ τους έσπασε το ποτήρι και έγινε ότι έγινε. Με αποτέλεσμα να προκληθεί ακατάσχετη αιμορραγία στον πολίτη, να χρειαστεί η μεταφορά του στο Νοσοκομείου Ρίου και η παραμονή του επί διήμερο. Μάλιστα όπως καταγγέλθηκε, ο χειρουργός που τον χτύπησε… έφυγε χωρίς καν να του προσφέρει πρώτες βοήθειες μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο, σε αντίθεση με τον άλλον γιατρό.

Μετά από τις δύο μηνύσεις είναι σε εξέλιξη η προκαταρκτική διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Να υπενθυμίσουμε πως η επέμβαση στην γυναίκα του είχε γίνει 6 μήνες πριν το συμβάν. Η σύζυγος όμως εξακολουθούσε να πονά και όταν εξετάσθηκε από γιατρό στο Νοσοκομείο Ρίου με έκπληξη πληροφορήθηκε πως… δεν είχε γίνει αφαίρεση της χολής. Αμεσα ο σύζυγός της επικοινώνησε με την ιδιωτική κλινική (δεν πρόκειται για το «Ολύμπιον Θεραπευτήριο» και έκλεισε ραντεβού με τους δύο γιατρούς. Και εκεί.. συνέβη το μοιραίο!

Μάχη δικηγόρων… αλλά και Εφορίας

Δικηγόρος του πολίτη από την Δυτική Αχαΐα είναι ο Ανδρέας Κότσιφας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πέτρος Σαράκης από την Αθήνα έχει αναλάβει τον χειρουργό. Η υπόθεση όμως έχει και άλλες πτυχές. Καθώς το θύμα της επίθεσης με το σπασμένο ποτήρι είναι αποφασισμένος να καταγγείλει τον γιατρό και για «μαύρο χρήμα». Όπως και την Ιδιωτική Κλινική. Ας μην ξεχνάμε πως το Υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κάνει «κρα» για τέτοιες καταγγελίες, πόσο μάλλον όταν το μαύρο χρήμα δεν έχει σχέση με μία απόδειξη για ένα δείπνο αξίας 30 ευρώ σε κατάστημα εστίασης, αλλά για 5χίλιαρα που ρίχνονται σωρηδόν στις τσέπες ορισμένων χειρουργών πριν από επεμβάσεις σε ιδιωτικές κλινικές.