ΠΑΤΡΑ: Βρέθηκε λύση για την οικογένεια που ζει σε χαρτόκουτα! Σάλος από την αποκάλυψη του dete.gr | dete

ΠΑΤΡΑ: Βρέθηκε λύση για την οικογένεια που ζει σε χαρτόκουτα! Σάλος από την αποκάλυψη του dete.gr

Λύση για την τετραμελή οικογένεια που ζει μέσα σε χαρτόκουτα στις εργατικές κατοικίας των Ιτεών, έδωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, προκειμένου να διαβιεί αξιοπρεπώς από εδώ και στο εξής.

Η οικογένεια με τα δύο μωρά 1,5 και 3,5 ετών και τον πατέρα να είναι άνεργος τα τελευταία 4 χρόνια λόγω εργατικού ατυχήματος, αναγκάστηκε να ζει σε σπίτι από χαρτόνια, ενώ για τη σίτισή της έχει αναλάβει δράση η τοπική εκκλησία.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, αφού ενημερώθηκε πλήρως για τις συνθήκες διαβίωσης, προχώρησε σε παρέμβαση και επικοινώνησε τελικά με τους δύο γονείς, προτείνοντάς τους να μένουν από το βράδυ που μας πέρασε σε πανσιόν, όπου ο Δήμος φιλοξενεί πάνω από 20 αστέγους.

Η οικογένεια αρνήθηκε καθώς για την πρώτη ημέρα είχε βρει κατάλυμα σε φιλικό σπίτι, ωστόσο, θα έχει συνάντηση το πρωί της Δευτέρας με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρεών, Θόδωρο Τουλγαρίδη για να βρεθεί μία μόνιμη λύση.

Υπενθυμίζουμε ότι η οικογένεια δεν λαμβάνει κανένα επίδομα από το κράτος, ενώ μία φιλική οικογένεια την βοηθάει, επιτρέποντας εκτός των άλλων να χρησιμοποιούν το μπάνιο του σπιτιού τους για τις ανάγκες προσωπικής υγιεινής.