ΠΑΤΡΑ: Αυξημένα μέτρα για τον χιονιά σε όλη την Δυτική Ελλάδα | dete

ΠΑΤΡΑ: Αυξημένα μέτρα για τον χιονιά σε όλη την Δυτική Ελλάδα

Στους ρυθμούς του χαμηλού βαρομετρικού το οποίο από το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται να πλήξει τους ορεινούς όγκους της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας, κινούνται οι υπηρεσίες της αιρετής περιφέρειας και των δήμων στην περιοχή.

Ήδη ο Δήμος Πατρέων έχει σχεδιάσει και προχωρά στο άνοιγμα θερμαινόμενο χωρών προκειμένου να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Στη διάθεση των απόρων και οικογενειών οι οποίες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες λόγω ενεργειακής πενίας, θα τεθεί η θερμαινόμενη αίθουσα στο χώρο του Αρσακείου, καθώς και χώροι σε ξενώνα στην Ηρώων Πολυτεχνείου και στην Γεροκωστοπούλου.

Παράλληλα, από αύριο θα μένουν ανοιχτά από το πρωί έως αργά το βράδυ θερμαινόμενες οι αίθουσες στα ΚΑΠΗ του Δήμου Πατρέων.

Την ίδια ώρα οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν τεθεί σε επιφυλακή καθώς μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει περάσει στην αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτο βαθμό.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε ότι αφορά την αιρετή περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από σήμερα δόθηκε εντολή και μεταφέρθηκαν  εκχιονιστικά μηχανήματα και μεγάλες ποσότητες αλατιού σε περιοχές οι οποίες σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας αναμένεται να πληγούν περισσότερο.

Αυτές είναι οι περιοχές που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των δήμων Καλαβρύτων Ερυμανθείας και στον ορεινό όγκο την Ζαρούχλας κοντά στη λίμνη Τσιβλού.

Σε ότι αφορά στην ορεινή Ναυπακτία εκχιονιστικά μηχανήματα αλλά και μεγάλες ποσότητες αλατιού έχουν κατανεμηθεί  σε κομβικά σημεία, προκειμένου να διατηρηθεί όλο το επαρχιακό δίκτυο ανοιχτό, καθώς αναμένεται στην ορεινή Αχαΐα και την ορεινή Ναυπακτία να έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά χιονοπτώσεις από το βράδυ της Τετάρτης έως και την Πρωτοχρονιά.

Ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει και για τον ορεινό όγκο της Ηλείας, καθώς σύμφωνα με τον πολιτικό σχεδιασμό εκτάκτου ανάγκης της αιρετής περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας χιονοπτώσεις αναμένονται ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανδρίτσαινας.