ΠΑΤΡΑ: “Αρρυθμίες” στη μεταστέγαση του Νοσημάτων Θώρακος στον “Άγιο Ανδρέα” καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι | dete

ΠΑΤΡΑ: "Αρρυθμίες" στη μεταστέγαση του Νοσημάτων Θώρακος στον "Άγιο Ανδρέα" καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σοβαρά και μεγάλα χωροταξικά και λειτουργικά προβλήματα με την μεταφορά του Νοσημάτων Θώρακος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας",  καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων "Ιπποκράτης".

Σε ανακοίνωση του μάλιστα μεταξύ άλλων αναφέρει πως καταγράφονται επιπτώσεις που αναστέλλουν την αντάπυξη του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

Σε συνέχεια της χθεσινής μας Ανακοίνωσης-Καταγγελίας, που δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, σήμερα σας αποκαλύπτουμε δύο από τις σοβαρές επιπτώσεις αυτής της βεβιασμένης και επιπόλαιας, της χωρίς βάση-σχέδιο και πρόγραμμα μετακόμισης του Ν.Ν Θώρακος, στους ελλιπέστατους χώρους του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ¨, όπου δυστυχώς συρρικνώνεται κατά το ήμισυ.

Η επικείμενη μεταστέγαση του Ν.Ν Θώρακος, στον 6ο όροφο του κεντρικού κτιρίου, σε χώρους που δεν προβλέπεται από την κατασκευαστική σύμβαση, προγραμματίζεται να γίνει με τρόπο ανορθόδοξο και χωρίς να έχει δοθεί το οκ, το απαραίτητο πράσινο φώς της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή η βεβιασμένη μεταστέγαση, που γίνεται χωρίς να συντρέχει κάποιος ουσιαστικός και σοβαρός λόγος για την άμεση δρομολόγησή της και  που δυστυχώς γίνεται κατά παράβαση της συμβατικής μας υποχρέωσης, με απόφαση του Διοικητή και με τις ευλογίες, όπως κυκλοφορεί, του αναρμόδιου γι΄ αυτά τα ζητήματα Αν. Υπ. Υγείας Πολάκη, εγκυμονεί κινδύνους σοβαρών προστίμων. Πρόστιμα που μπορούν να αγγίξουν τις 500.000 ευρώ και που θα κληθεί να καταβάλλει το Νοσοκομείο στους σχετικούς ελέγχους που σίγουρα θα γίνουν. Πρόστιμα σε μια περίοδο όπου δεν έχουμε ως Νοσοκομείο χρήματα, ούτε για την ολοκλήρωση της μεταστέγασης, ούτε για την αγορά των απαραίτητων δίσκων για την σίτιση  των Ασθενών και για άλλα πολλά ζητήματα-ανάγκες που εκκρεμούν, κατάσταση που όπως αντιλαμβάνεστε δεν επιτρέπει τους προαναφερόμενους ψευτοπαλικαρισμούς περί καταβολής των προστίμων, όπως διατείνονται οι πρωτεργάτες αυτής της συμβατικής παραβίασης και της χωρίς λόγο βεβιασμένης μετακόμισης.

Η πρόβλεψη στέγασης του Ν.Ν.Θώρακος στον 6ο όροφο του κεντρικού κτιρίου, κατά παράβαση της συμβατικής μας υποχρέωσης, όπως προαναφέρουμε, είχε ως συνέπεια την εγκατάσταση και λειτουργία δύο ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ μας, της ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ και της ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, στην ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ, σε δύο άκρες-γωνίτσες της χειρουργικής και της Ορθοπεδικής κλινικής και μάλιστα κάτω από τις πιο ΑΘΛΙΕΣ και ΑΝΤΙΞΟΕΣ συνθήκες, δεδομένου ότι:

Δεν έχουν επαρκείς χώρους, τον αναγκαίο και απαραίτητο αριθμό θαλάμων και κατ΄ επέκταση κλινών για τους Ασθενείς, με αποτέλεσμα οι δύο αυτές κλινικές να υπολειτουργούν και μάλιστα αισθητά συρρικνωμένες.

Δεν έχουν τους κατάλληλους χώρους εργασίας των Ιατρών, του Νοσηλευτικού Προσωπικού και των Προϊσταμένων που είναι στοιβαγμένοι όλοι μαζί, σε ενιαίους χώρους και δυστυχώς  στην  κυριολεξία ό ένας πάνω στον άλλο.

Δεν έχουν αποθήκες για τα υλικά των κλινικών, που δυστυχώς αποθηκεύονται στους θαλάμους των Ασθενών, γεγονός Απαράδεκτο-Ανεπίτρεπτο και Καταδικαστέο.

Δεν έχουν αποδυτήρια Προσωπικού και Ιατρών, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν για τις σχετικές ανάγκες τις τουαλέτες των Ασθενών.

Και το χειρότερο

Μ΄ αυτόν τον σχεδιασμό να στερούν κλίνες, πέρα από την Ουρολογική και την Πλαστική, όπως προαναφέρουμε και στην Χειρουργική και την Ορθοπεδική, κλινικές που είναι αναγκαίο και απαραίτητο και πρέπει να ενισχυθούν με περισσότερες κλίνες.

Αυτή η εξέλιξη, που σαφώς μπορούμε να την προλάβουμε, θα έχει δυστυχώς  σοβαρές επιπτώσεις γενικά στο Νοσοκομείο, που μ΄ αυτόν τον σχεδιασμό και αυτές τις αποφάσεις, καταδικάζετε για τα επόμενα χρόνια σε μια λειτουργία με περιορισμένες δυνατότητες, παρά την αυξημένη ζήτηση.

Οι Διοικούντες λοιπόν και γενικά όλοι οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ,  ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να  αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να ασχοληθούν ΣΟΒΑΡΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ με την εξέλιξη και την προοπτική του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ¨, για να γίνει ο πραγματικός και ουσιαστικός ένας εκ των δύο πυλώνων της υγείας στην περιοχή μας, σκοπό και στόχο για τον οποίο αγωνιζόμαστε πέραν του δεόντως ως Σωματείο και Εργαζόμενοι σ΄ αυτό εδώ το πολύπαθο και με μεγάλη προσφορά Νοσοκομείο.

 

Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨