ΠΑΤΡΑ: «ΑΡΠΑΧΤΗΚΑΝ» ΔΥΟ «ΑΠΕΝΑΝΤΙ» ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ! Πόλεμος στην Ρήγα Φεραίου! | dete

ΠΑΤΡΑ: «ΑΡΠΑΧΤΗΚΑΝ» ΔΥΟ «ΑΠΕΝΑΝΤΙ» ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ! Πόλεμος στην Ρήγα Φεραίου!

Εδώ και μήνες έχουν «ανάψει τα αίματα» στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Ένα «επεισόδιο» που είχε αφορμή ένα «πάσο» που τοποθέτησε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και εξελίχθηκε σε «πόλεμο» με πρωταγωνιστές τον ίδιον, γείτονά του επιχειρηματία… και ορισμένες από τις Αρχές της πόλης!

 

Ολα ξεκίνησαν στα τέλη Μαρτίου 2017. Οπότε και ο πρώτος επιχειρηματίας τοποθέτησε ένα «πάσο» μπροστά από το κατάστημά του! Η αστυνομία του έκανε έλεγχο, του επέβαλε πρόστιμο και εκείνος θεώρησε (χωρίς όμως να υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο) πως ευθύνεται… ο «απέναντι»! Και άρχισε το πανηγύρι!

 

Κατήγγειλε τον γείτονά του για κατάληψη του πεζοδρομίου του πεζοδρόμου… χωρίς άδεια! Μόνο που η μπάλα… πήρε και άλλους! Και σήμερα φθάσαμε στο σημείο αρκετοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο, απασχολούν δεκάδες υπαλλήλους και σίγουρα τις ημέρες  αιχμής δεν αποκλείεται να τοποθετούν κάποια τραπεζοκαθίσματα παραπάνω (χωρίς ωστόσο να ενοχλούν την λειτουργία του πεζόδρομου) να κινδυνεύουν με «καμπάνες» και πρόστιμα!

 

Το ζήτημα είναι ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που κατήγγειλε ο επιχειρηματίας με το πάσο, είχε τελικά άδεια, όμως ένας πολίτης που ενοχλείτο όπως υποστηρίζει από τα τραπεζοκαθίσματα, υπέβαλε ένσταση στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια και την κέρδισε! Αλλά και πάλι η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι, αφού αρμόδιος για τις άδειες είναι ο Δήμος! Ο οποίος θα πρέπει να εκδώσει νέα απόφαση (μετά την παρέμβαση της περιφέρειας) και μόνο τότε έχει δικαίωμα επέμβασης η Αστυνομία.

 

Μάλιστα όταν δικηγόρος επισκέφθηκε τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, έλαβε την απάντηση πως ο  επιχειρηματίας επιδεικνύει στο αστυνομικό όργανο την από τον Δήμο εκδιδόμενη άδεια για την οποία δεν μπορεί ο κάθε αστυνομικός να γνωρίζει αν έχει ακυρωθεί!

 

Από τις αρχές Αυγούστου τα πνεύματα στον πεζόδρομο είναι τεταμένα! Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας που καταγγέλθηκε από τον πολίτη δηλώνει πως «τρία χρόνια τώρα δεν είχαν ποτέ πρόβλημα οι καταστηματάρχες μεταξύ τους. Όταν όμως «μετακόμισε» εκεί ο άλλος… έγινε χαμός»! Ο επιχειρηματίας με το «πάσο» δηλώνει πως δεν ξεκίνησε πρώτος τον πόλεμο. Αντιδρά ο απέναντι  και δηλώνει πως ο επιχειρηματίας με το πάσο, «μέσα σε δέκα μέρες του έχει υποβάλλει εννέα μηνύσεις για να τον εξοντώσει οικονομικά». Και η κόντρα συνεχίζεται! Απομένει να δούμε τι θα γίνει όταν ο Δήμος οριστικοποιήσει την απόφασή του για τα τρπεζοκαθίσματα…