ΠΑΤΡΑ: Από τις 3 Σεπτεμβρίου μπαίνουν καθαρίστριες στα σχολεία | dete

ΠΑΤΡΑ: Από τις 3 Σεπτεμβρίου μπαίνουν καθαρίστριες στα σχολεία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, συνάντηση με τις καθαρίστριες/στες που απασχολούνται στα σχολεία του Δήμου με συμβάσεις δέκα (10) μηνών  (όσο διαρκεί  η σχολική περίοδος) και με αμοιβή που δεν ξεπερνά τα 200 – 300 € μηνιαίως ανά εργαζόμενη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος και η Πρόεδρος  της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ασπρούλια Σοφία .

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος ευχήθηκε υγεία – δύναμη και ενότητα  αγώνα για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού.

Επίσης ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να είναι στο πλάι τους, στηρίζοντας τον αγώνα τους να μπει επιτέλους τέλος στην πολύχρονη ομηρία, την ανασφάλεια και στους μισθούς πείνας.

Στηρίζει το δίκαιο αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα την ένταξή τους στα ανθυγιεινά επαγγέλματα που έχει ευεργετικές επιπτώσεις σε πλευρές της εργασιακής απασχόλησής τους και ότι θα θέσει τα αιτήματά τους στη συνάντησή του με το νέο Υπουργό Εσωτερικών διεκδικώντας την άμεση επίλυσή τους.

Ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Αθανασόπουλος ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους ότι η Δημοτική Αρχή της Πάτρας σε αντίθεση με άλλους Δήμους αποφάσισε να συνεχιστεί η απασχόλησή τους στην επόμενη σχολική περίοδο και ότι άμεσα ξεκινά η εργασία τους  από Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη 2018 .

Προσθέτοντας επίσης ότι η παρά τις καθυστερήσεις από την Κυβέρνηση και τον εποπτευόμενο φορέα (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) της υπογραφής των Συμβάσεων και της αποστολής της χρηματοδότησης  η μισθοδοσία της θα καταβάλλεται κανονικά από τις Σχολικές Επιτροπές.