ΠΑΤΡΑ: Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την συνάντηση για το τρένο – Καταγγελίες εκπροσώπων παρατάξεων για προσπάθεια κομματικοποίησης | dete

ΠΑΤΡΑ: Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την συνάντηση για το τρένο - Καταγγελίες εκπροσώπων παρατάξεων για προσπάθεια κομματικοποίησης

Η συνέλευση εκτροχιάστηκε πλήρως μετά από μια δίωρη διαδικασία κατά την οποία διαφαινόταν πως όλοι συμφωνούσαν σε ενωμένη διεκδίκηση και την ανάπτυξη ενιαίου μετώπου με συμμετοχή όλης της πόλης, απέναντι στις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή για αδυναμία πλήρους υπογειοποιημένης διέλευσης.
Τα πάντα όμως άλλαξαν προς το τέλος της συνέλευσης και όταν η εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου του Αγίου Διονυσίου Γεωργία Γαλυφοπούλου πήρε το λόγο για να γνωστοποιήσει δράσεις και κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί. Μια αναφορά της όμως στα «πυρηνικά του Αράξου» αλλά και στην «πολιτική συνέχεια των κυβερνήσεων για τα μειωμένα εισοδήματα του λαού» ήταν αρκετή ώστε η συνάντηση να τιναχτεί στον αέρα.
Η τοποθέτηση αυτή σε συνδυασμό με τη μη παρέμβαση - έστω και «πυροσβεστικά» - τόσο του προεδρείου και του συντονιστικού, όσο και του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε απευθύνει έκκληση για ενωμένο αγώνα και είχε μάλιστα καταγγείλει τα «ζιζάνια» που υπονομεύουν τους αγώνες, πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις.
Αρχικά από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν, αλλά και από λοιπούς επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων οι οποίοι κατήγγειλαν προσπάθεια κομματικοποίησης - οικειοποίησης της ανάγκης της πόλης να διεκδικήσει.
Ανάλογες φωνές, ωστόσο, υπήρξαν και εναντίον των στελεχών της ΣΥΡΙΖΑ, που παρέστησαν στη συνέλευση.
Πάντως αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Πλ. Γεωργίου προκειμένου να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση για το τρένο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: