ΠΑΤΡΑ: Απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 17 Μαΐου

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας συμμετέχει στην απεργία και καλεί με ανακοίνωση τα μέλη του να μην προσέλθουν στα σχολεία και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης, που έκλεισε πρόσφατα, υπέγραψε επί της ουσίας ένα τέταρτο μνημόνιο, ύστερα από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, γκρεμίζοντας ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Με τα νέα μέτρα η συγκυβέρνηση πετσοκόβει για μία ακόμη φορά μισθούς και συντάξεις. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 Ευρώ αφαιρεί έναν ακόμη μισθό από τον κάθε εργαζόμενο και με τη μείωση κατά 18% των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών αφαιρεί μέχρι και 330 Ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους. Παίρνει μέτρα 447 εκατομμυρίων Ευρώ για το 2018, αποδομώντας πλήρως το κοινωνικό κράτος και ιδιαίτερα τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει τον ίδιο δρόμο της λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας που υπηρέτησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

μπροστά σε αυτή την κατάσταση, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα, όλους τους εκπαιδευτικούς να ξεσηκωθούν και να αντισταθούν. Να μην αφήσουμε τη συγκυβέρνηση να μας οδηγήσει σε ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.

Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο και άνεργο, συνταξιούχο και νέο, να μετατρέψει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή του σε ΑΓΩΝΑ για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, σε ΑΓΩΝΑ για την αποτροπή ψήφισης των νέων μέτρων.

Ø Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ 17ης ΜΑΪΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ.

Ø ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ.

Ø ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

Ø ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ.

Ø ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ.