ΠΑΤΡΑ: Ανοίγει ο δρόμος για αξιοποίηση του Λαδόπουλου και των παλαιών Σφαγείων – Συνεργασία Δήμου και Επιμελητηρίου | dete

ΠΑΤΡΑ: Ανοίγει ο δρόμος για αξιοποίηση του Λαδόπουλου και των παλαιών Σφαγείων - Συνεργασία Δήμου και Επιμελητηρίου

Σε προγραμματική συμφωνία προχώρησαν ο Δήμος Πατρέων και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Η συνεργασία έχει στόχο να αξιοποιηθούν κοινοτικά προγράμματα και να υλοποιηθούν προς όφελος της πόλης. Μεταξύ αυτών υπάρχουν σκέψεις για αξιοποίηση του συγκροτήματος Λαδόπουλου,μ αλλά και των Παλαιών Σφαγίων.

Από την πλευρά του το Επιμελητήριο δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση χώρων παλιών βιομηχανοστασίων που θα μπορούσαν να αναζωογονηθούν δίνοντας ζωή στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αναφέρθηκε η Θανάσης Κούστας ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, μιλώντας το Σάββατο στην  1η Διαπεριφερειακή Συνάντηση Γυναικών Επιχειρηματιών – Στελεχών επιχειρήσεων και Επιστημόνων που πραγματοποιήθηκε το πρωϊ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο "Αστήρ" της Πάτρας.

Μεταξύ άλλων ο κ, Κούστας αναφέρθηκε στην ανάγκη χώρων που υπάρχει ώστε να δημιουργηθούν θερμοκοιτίδες που θα στεγάσουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις νέων επιστημόνων που αναζητούν επενδυτές.

Στο πλαίσιο έφερε ως παράδειγμα το πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου και αποκάλυψε την προγραμματική σύμβαση που έχει συναφθεί με τον Δήμο Πατρέων.

Αντίστοιχη συμφωνία έχει συναφθεί με το Δήμο Αιγιάλειας  για την Χαρτοποιϊα Αιγίου. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ένα μέρος του παλιού εργοστασιακού συγκροτήματος προορίζεραι για Πάρκο Μυθολογίας.