ΠΑΤΡΑ: Ανάλγητη συμπεριφορά σε βάρος πατρινού με 3 παιδιά - Του δέσμευσαν τον μισθό… γιατί κατατέθηκε μια μέρα νωρίτερα!

Τι και αν έχει ακατάσχετο λογαριασμό, τι και αν έχει μόνο ένα μισθό για να ζήσει την οικογένειά του, το «λάθος» που έκανε η εταιρεία του να τον πληρώσει όχι απλά στην ώρα της, αλλά.. και μια μέρα νωρίτερα (όπως συνέβαινε στις περισσότερες καλές εταιρείες προ της κρίσης) του στοιχίζει ακριβά!

Ο λόγος για έναν Πατρινό ο οποίος εργάζεται ως υπάλληλος σε εταιρεία που εμπορεύεται ορθοπεδικά είδη, εμφυτεύσιμα. Και ο οποίος έχει μία παλαιά οφειλή στο ΙΚΑ για την εξόφληση της οποίας του κρατούν κάποια χρήματα από τον μισθό του, πέραν των 1250 ευρώ που είναι και το όριο του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού.

Για τον μήνα Ιούλιο, η εταιρεία κατέθεσε τα χρήματα του μισθού του την 1η του μηνός Αυγούστου, όμως για τον Αύγουστο… στις 31 Αυγούστου, δηλαδή την περασμένη Πέμπτη. Και επειδή τον ίδιο μήνα (ημερολογιακά) κατατέθηκαν δύο μισθοί, η Τράπεζα δεν υπολόγισε πως με τον δεύτερο μισθό θα έπρεπε ο άνθρωπος να ζήσει την οικογένειά του τον Σεπτέμβρη, και να πληρώσει τις υποχρεώσεις του… και του δέσμευσε τα χρήματα!

Έχει τρία παιδιά, γυναίκα πολιτικό μηχανικό άνεργη από το 2011 και περίμενε από τον μισθό του να ζήσουν! Φυσικά αν η μισθοδοσία γινόταν την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου… δεν θα υπήρχε πρόβλημα, όμως τόσο για την τράπεζα, όσο και για το ΙΚΑ αυτά είναι «ψιλά γράμματα». Γιατί και στο ΙΚΑ απευθύνθηκε ο Πατρινός οικογενειάρχης, εξηγώντας τους πως έχει το θέμα αλλά… δεν «χαμπάριασαν» το παραμικρό!

Έτσι ο πατρινός θα μείνει όλον τον Σεπτέμβριο… χωρίς τον μισθό του. Και οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες, αφού είναι λογικό πως τα παιδιά του θα πάνε σχολείο, θα πρέπει να γίνουν έξοδα κλπ κλπ.

Από την πλευρά της η Τράπεζα του ανακοίνωσε πως αν «συναινούσε» το ΙΚΑ, μόνο τότε θα μπορούσε να του ξεμπλοκάρει τον λογαριασμό. Αλήθεια, τι λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος υπουργός γι αυτό; Δικαιολογούν την ενέργεια της τράπεζας να δεσμεύσει τον ΜΙΣΘΟ του Πατρινού επειδή αυτός κατατέθηκε… μία ημέρα νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου; Η … δεν τους νοιάζει και εκείνους πως θα περάσει μία πενταμελής οικογένεια, χωρίς χρήματα, όλον τον μήνα;