ΠΑΤΡΑ: Αλλάζει όψη το γήπεδο της Παναχαϊκής στην Αγυιά – Το σχέδιο της ΠΓΕ | dete

ΠΑΤΡΑ: Αλλάζει όψη το γήπεδο της Παναχαϊκής στην Αγυιά - Το σχέδιο της ΠΓΕ

Σημαντικά σχέδια έχει η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή για την ανακαίνιση και την ανάπλαση του γηπέδου της, στην Αγυιά, ενός ιστορικού χώρου που στη συνείδηση των Πατρινών φιλάθλων είναι ταυτισμένος με την ιστορία του συλλόγου.

Το γήπεδο στο οποίο η παρέα του μεγάλου Κώστα Δαβουρλή (από εκεί πήρε και το όνομα του τα τελευταία χρόνια) αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του.

Η Ερασιτεχνική, έχοντας προχωρήσει στη μελέτη του έργου κατέθεσε τον φάκελο της στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία πριν από μερικές ημέρες άναψε το «πράσινο» φως, εγκρίνοντας το.

Έτσι μέσα στο επόμενο διάστημα η Περιφέρεια αναμένεται να βρει τρόπους για το εντάξει σε ένα από τα τρέχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του έργου, το οποίο με βάση τη μελέτη που έχει γίνει, θα χρειαστεί ένα κονδύλι της τάξεως των 200.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στην όψη του γηπέδου, με την κατεδάφιση του πετάλου, τη δημιουργία μιας νέας κερκίδας στον εκεί χώρο, αλλά και μιας κερκίδας που θα αφορά τους φιλοξενούμενους φιλάθλους.

Επίσης, στην μελέτη προβλέπεται η δημιουργία δύο νέων κλειστών γυμναστηρίων, αλλά και ενός ακόμα ξεχωριστού που θα αποτελέσει το νέο σπίτι της πυγμαχικής ομάδας που χρειάζεται να έχει τον δικό της χώρο.

Πάτρα: Αλλάζει όψη το γήπεδο της Παναχαϊκής στην Αγυιά - Το σχέδιο της ΠΓΕ

Η πρόθεση για αθλητικό μουσείο

Το σημαντικότερο βέβαια είναι η πρόθεση της Ερασιτεχνικής για τη δημιουργία ενός αθλητικού μουσείου. 

Το μουσείο θα αναδείξει την ιστορία της ομάδας, αλλά και του γενικότερου αθλητισμού της Πάτρας αφού στόχος των ανθρώπων της ΠΓΕ είναι να φιλοξενήσει εκεί εκθέματα και από άλλους συλλόγους.

Το έργο αυτό, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΠΓΕ, αναμένεται να δώσει ζωή στην Αγυιά καθώς θα επισκέπτονται το μουσείο, σχολεία, μαθητές, σύλλογοι και φίλαθλος κόσμος που θα ενδιαφέρεται να μάθει την αθλητική ιστορία της πόλης του.

Βέβαια, το μουσείο που εφόσον προχωρήσει θα δημιουργηθεί στον χώρο που αυτή τη στιγμή στεγάζεται η πυγμαχική ομάδα της Παναχαϊκής, δεν περιλαμβάνεται στον φάκελο της νυν μελέτης.

Θα χρειαστεί μια νέα μελέτη που θα πρέπει να κατατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού για να πάρει από εκεί την έγκριση. Ωστόσο, στην ΠΓΕ δηλώνουν αισιόδοξοι...