ΠΑΤΡΑ; Αγώνας για να λειτουργήσουν ξανά τα ιαματικά λουτρά στα Αραχωβίτικα | dete

ΠΑΤΡΑ; Αγώνας για να λειτουργήσουν ξανά τα ιαματικά λουτρά στα Αραχωβίτικα

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια για να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία τους τα ιαματικά λουτρά των Αραχωβιτίκων. Τοπικός επιχειρηματίας έχει απευθύνει την σχετική πρόταση στην Τοπική Κοινότητα και τον Δήμο Πατρέων, ευελπιστώντας η λουτρική εγκατάσταση να αποκτήσει μελλοντικά μερίδιο αγοράς στον ιαματικό τουρισμό.
Τα ιαματικά λουτρά των Αραχωβιτίκων (αναγνωρισμένα ως μία από τις δεκάδες τοπικές πηγές ανά την Ελλάδα) εγκαταλείφθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, ο Μιχάλης Πετρόπουλος αιτήθηκε τον έλεγχο λειτουργίας από την αρμόδια επιτροπή. Λίγες μέρες αργότερα το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας έκανε δεκτή την αίτησή του και προώθησε το θέμα στον Δήμο. Με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, ορίστηκαν τα μέλη της επιτροπής που θα ελέγξει τη λειτουργία των ιαματικών λουτρών.
Ο Μ. Πετρόπουλος είπε ότι ο χώρος σήμερα είναι ακατάλληλος κτιριακά και υγειονομικά. Πρόθεσή του είναι να τον επαναφέρει σε λειτουργική κατάσταση και να δημιουργήσει καταλύματα για τη φιλοξενία των ατόμων που θα επισκέπτονται τα ιαματικά λουτρά.