ΠΑΤΡΑ: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στο Πανεπιστήμιο – Γονείς με παιδιά σε ομαδική άθληση και παιχνίδια! | dete

ΠΑΤΡΑ: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στο Πανεπιστήμιο - Γονείς με παιδιά σε ομαδική άθληση και παιχνίδια!

Κόντρα στις απαγορεύσεις 30 και πλέον γονείς με τα παιδιά τους παραβίασαν χθες το απόγευμα τις αθλητικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Πατρών και άρχισαν να παίζουν και να αθλούνται. Την ίδια ανευθυνότητα επέδειξαν και δεκάδες πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι, που κυκλοφορούσαν από το πρωί και σχημάτιζαν πηγαδάκια σε πλατείες. Μέχρι αργά χθες το βράδυ περιπολικά της αστυνομίας προσπαθούσαν να τους πείσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Την ώρα που ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με δυσκολία κρατούσε τα δάκρυά του στην καθιερωμένη ενημέρωση τον ιατρικών συντακτών τη στιγμή που αναφέρονταν στις ευπαθείς ομάδες και τον κίνδυνο που διατρέχουν από το νέο κορονοϊό ομάδες Πατρινών του είχαν γυρίσει την πλάτη.
Το πρώτο μαζικό κρούσμα προκλητικής απειθαρχίας καταγράφηκε χθες το απόγευμα στο χώρο του πανεπιστημίου Πατρών. Τριάντα και πλέον γονείς με τα παιδιά τους παραβίασαν τις πανεπιστημιακές αθλητικές εγκαταστάσεις και επιδόθηκαν σε ομαδική άθληση και παιχνίδια.
Παρά τις προσπάθειες του φύλακα να τους απομακρύνει αυτό δεν κατέστη δυνατόν με αποτέλεσμα να ενημερώσει την διοικητική αρχή του πανεπιστημίου η οποία κάλεσε την αστυνομία. Στην περιοχή κατέφθασε περιπολικό το οποίο με ντουντούκα καλούσε τους παρευρισκομένους στα γήπεδα να απομακρυνθούν.
«Αυτό που ζήσαμε σήμερα (χθες) δεν έχει προηγούμενο. Είναι δυνατόν νέοι γονείς να παίρνουν τα παιδιά τους και να παραβιάζουν κρατικές αποφάσεις; Δεν υπολογίζουν τίποτα ούτε τους ηλικιωμένους γονείς, που προφανώς έχουν, ούτε τα παιδιά τους; Τι άλλο να κάνει πλέον αυτή η πολιτεία για να μας σώσει;» Δήλωσε   φανερά προβληματισμένη η πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.