ΠΑΤΡΑ: Έρχεται νέα κόντρα εμπορών-μικροπωλητών | dete

ΠΑΤΡΑ: Έρχεται νέα κόντρα εμπορών-μικροπωλητών

Αποφασισμένη να το «πάει μέχρι τέρμα» είναι η διοίκηση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας το θέμα που προέκυψε με τις άδειες που χορηγήθηκαν σε  πραγματικούς και μη μικροπωλητές για τους Χριστουγεννιάτικους μποναμάδες, με την κόντρα να θεωρείται μαθηματικό βέβαιο πως θα φτάσει στα ύψη, σε ότι αφορά τις σχέσεις με την Δημοτική Αρχή.

Στελέχη του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου, αφήνουν υπονοούμενα ακόμα και για ενδεχόμενο ύπαρξης χρηματισμού – όχι αιρετών – αλλά κάποιων άλλων παραγόντων, δηλώνοντας, πως η ουρά του θέματος φτάνει μέχρι συγκεκριμένα γραφεία.

Αυτό που αναφέρουν μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, περιμένοντας τη σύνταξη της σχετικής δικογραφίας για την υπόθεση «Μποναμάδες και χορήγηση αδειών» είναι, πως υπάρχει σωρεία από ενδείξεις, από τις οποίες ζητούνται ευθέως απαντήσεις, για το εάν αυτοί που πήραν δωρεάν τις άδειες ή κατέβαλαν αντίτιμο 240 ευρώ για να τις αποκτήσουν, ήταν τελικά και αυτοί που έστησαν πάγκο, ή υπήρξαν περιπτώσεις όπου έναντι τριπλάσιου αντίτιμου τις εκχώρησαν σε τρίτους.

Τα ερωτήματα συνοδεύονται και από αναφορές για το ρόλο συγκεκριμένου προσώπου, το οποίο έπαιξε ενδεχομένως το ρόλο του μεσάζοντα ,ακολουθώντας την μέθοδο της αγοράς αδειών από κάποιους που έγιναν κάτοχοι, αλλά στη συνέχεια δεν ήταν σε θέση να «ρισκάρουν» για την αγορά προϊόντων – με τον κίνδυνο να τους μείνουν απούλητα – οπότε προτίμησαν να τις «επινοικιάσουν».

Καλά πληροφορημένες πήγες αναφέρουν ,πως είναι θέμα χρόνου , ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας, να αναφέρει ονόματα και διευθύνσεις προσώπων, τα οποία είτε συγκάλυψαν την όλη διαδικασία, είτε φρόντισαν να διαμορφωθεί ένα πλέγμα διακίνησης αδειών, καλυπτόμενοι πίσω από την ιδιότητα που έχουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Όπως αναφέρουν με νόημα οι ίδιοι κύκλοι, είναι η δεύτερη φορά που συγκεκριμένο πρόσωπο από την διοικητική πυραμίδα «ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλειποβαρές» και αυτή τη φορά δεν πρόκειται να του την χαρίσουν.