ΠΑΤΡΑ: Έπεσε στην “φάκα” της ΕΛ.ΑΣ. νεαρός που εξαπατούσε ηλικιωμένους- ΠΡΟΣΟΧΗ ΖΗΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ | dete

ΠΑΤΡΑ: Έπεσε στην "φάκα" της ΕΛ.ΑΣ. νεαρός που εξαπατούσε ηλικιωμένους- ΠΡΟΣΟΧΗ ΖΗΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Την Αστυνομία ειδοποίησε ηλικιωμένη γυναίκα όταν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος της ζητούσε χρήματα για λογαριασμό συγγενικού της προσώπου, το οποίο είχε εμπλακεί σε ατύχημα. Κατόπιν της καταγγελίας της ηλικιωμένης, το ραντεβού με τον άγνωστο που θα "έσωζε" τον δικό της άνθρωπο δόθηκε προκειμένου να πάρει τα χρήματα.

Τη στιγμή της συναλλαγής ο νεαρός συνελήφθη από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πατρών όπου και κρατείται. Οι έρευνες ωστόσο συνεχίζονται για πιθανή εμπλοκή του συγκεκριμένου ατόμου και σε άλλες περιπτώσεις όπου έχουν πέσει θύματα ηλικιωμένων.

Προς σε αυτή την κατεύθυνση οι αρχές αναμένουν και άλλες καταγγελίες για να διακριβωθεί αν ο συγκεκριμένος δράστης είχε και άλλα θύματα.  Σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα είχε δράσει και στην περιοχή της δυτικής Αχαΐας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα) προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.