ΠΑΤΡΑ: Έμποροι καλούν κυβέρνηση – «Μείωση των ενοικίων στο 60% με κρατική επιδότηση» | dete

ΠΑΤΡΑ: Έμποροι καλούν κυβέρνηση – «Μείωση των ενοικίων στο 60% με κρατική επιδότηση»

Επιπλέον και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη των εμπόρων και της αγοράς, μεταξύ άλλων, ζητά από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Γ. Βαγενάς.

Στο πλαίσιο αυτό, η μείωση στα ενοίκια για τους καταστηματάρχες στο 40% δεν επαρκεί, με τους εμπόρους να ζητούν 60% μείωση, επιδοτούμενη από το κράτος, προκειμένου να ωφεληθούν  το δυνατόν περισσότερο και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.

«Η αγορά βρίσκεται σε ιδιαιτέρως δύσκολη συνθήκη. Το κράτος θα πρέπει να σταθεί δίπλα μας αυτή την ώρα, με συγκεκριμένα θετικά πακέτα στήριξης που να ωφελούν στην πράξη τους εμπόρους. Ειδικά στα μεγάλα ενοίκια χρειάζεται μέριμνα, αφού τα έσοδα των εμπόρων είναι μηδενικά και θα είναι για τους επόμενους μήνες. Σε ένα ενοίκιο της τάξεως των 3.000 στο κέντρο της Πάτρας, για παράδειγμα, παρά τη μείωση μένει ένα μεγάλο μέρος για πληρωμή, κάτι που θα είναι ανέφικτο, δεδομένης και της μετακύλισης του κόστους των συνεπειών της κρίσης το επόμενο διάστημα», δηλώνει  ο κ. Βαγενάς.

Σημειώνουμε πως και σε άλλες πόλεις της χώρας οι έμποροι διεκδικούν περαιτέρω μείωση στα ενοίκια, με τη βοήθεια του κράτους, δεδομένου ότι αναμένεται συσσώρευση χρεών, αφού στην ουσία θα πρέπει να πληρωθούν μεταγενέστερα φόροι και ασφαλιστικές εισφορές.