ΠΑΤΡΑ: Άφαντος ο Αρτέμης Σώρρας, κλειστά γραφεία… και η επίθεση αναρχικών!

Ο «δισεκατομμυριούχος με άδειες τσέπες» που έπεσε σαν κομήτης στην Ελλάδα της κρίσης για να την σώσει με τα ομόλογα που δήθεν διέθετε εξελίσσεται από παραμυθάς σε φαντομά. Από τις 17 Μαρτίου του 2017 οπότε εξαφανίστηκε, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να τον συλλάβουν ξετρυπώνοντάς τον από την κρυψώνα του.

Η αποκαθήλωση για τον Αρτέμη Σώρα, δήθεν κροίσο και αρχηγό του Εθνικού Φορέα Ελλήνων Συνέλευσις που συγκρότησε, ήρθε και επισήμως, όταν καταδικάσθηκε μαζί με τη σύζυγό του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για υπεξαίρεση  κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος. Η ποινή που του επιβλήθηκε δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και εις βάρος του εκδόθηκε άμεσα ένταλμα σύλληψης.

Από τότε άρχισε ένα γαϊτανάκι ερευνών και αναζητήσεων από την ΕΛ.ΑΣ. όμως μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κανένα ίχνος που θα οδηγούσε στον εντοπισμό του. Η αρχή του καινούργιου χρόνου τον βρήκε  δεύτερο στη λίστα των  most wanted καταζητούμενων στην Ελλάδα μαζί με τον διαβόητο κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα και τον ληστή της ντουλάπας, πρωταγωνιστή μιας αστυνομικής γκάφας ολκής αφού κατάφερε να ξεγλιστρήσει μέσα από τα χέρια των αστυνομικών την ώρα που έκαναν υποτίθεται λεπτομερή έρευνα σε διαμέρισμα. Ολους αυτούς τους μήνες οι αρμόδιοι αστυνομικοί πάντως έχουν την ευκαιρία να «βλέπουν» τον 50χρονο φαντομά Σώρρα από τα διαδικτυακά  διαγγέλματα - παραληρήματα προς τους οπαδούς του με τους οποίους δεν σταμάτησε αν και καταζητούμενος να έχει συνεχή επικοινωνία!

Διαγγέλματα - μηνύματα του αρχηγού που ξεσηκώνει τους οπαδούς του, δίνει οδηγίες, κάνει ακόμα και διαγραφές μελών σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Το πιο πρόσφατο διάγγελμα  μέσα από διαδικτυακό κανάλι ήρθε μόλις πριν μερικές ημέρες. Ο Σώρρας, στο πρώτο του ηχητικό μήνυμα  για το νέο έτος, έκανε στροφή 180 μοιρών προτρέποντας τους οπαδούς του να πληρώσουν τα χρέη τους προς τους δημόσιους οργανισμούς και τις τράπεζες με χρήματα και όχι με τα περιβόητα ομόλογα. Πρόσθεσε δε ότι τα μέλη του φορέα Ελλήνων Συνέλευσις «θα πρέπει να ξεχρεώσουν γιατί η απελευθέρωση όλων και του ιδίου κρέμεται από αυτήν τη διευθέτηση των απειλών».

Αντίθετα ο αρχηγός, όλα  αυτά τα χρόνια στα διαγγέλματά του προέτρεπε τους αφοσιωμένους οπαδούς του να μην πληρώνουν και να στέλνου εξώδικα. Και βέβαια όσοι τον ακολούθησαν βρίσκονται σήμερα σε άσχημη κατάσταση, εκτεθειμένοι στην Εφορία, τις Τράπεζες κλπ.

Και από τότε άλλαξαν όλα. Στην Πάτρα έγινε πικετοφορία, ενώ το διαδίκτυο… γεμίζει μηνύματα οπαδών. Οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο Σώρρας δεν έκανε «κωλοτούμπα», αλλά με όσα έλεγε εννοούσε πως μέσω νέων εξωδίκων θα υποδείξουν στις «αρχές»… από πού θα πάρουν τα λεφτά τους.

Οι μεταμφιέσεις του Αρτέμη

Παρά τις έρευνες  από ειδική ομάδα της Αστυνομίας ακόμα και με την παρέμβαση της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που μπήκε στο παιγνίδι της αναζήτησης, ο Σώρρας παραμένει άφαντος. Ενας άνθρωπος με χαρακτηριστική φυσιογνωμία, με εμφανίσεις στο διαδίκτυο τόσους μήνες έχει καταφέρει και κρύβεται χωρίς να αφήνει κανένα αξιοποιήσιμο στίγμα και ίχνος. Οι Αρχές δεν είναι σε θέση να δώσουν καμία  απάντηση αν βρίσκεται κάπου στην Ελλάδα ή έχει καταφέρει να διαφύγει σε γειτονική χώρα. Από τη μέχρι τώρα έρευνα σε αεροπορικές εταιρείες, πάντως, δεν προκύπτει να έχει χρησιμοποιήσει εναέριο μέσον διαφυγής. Και οι έρευνες για ηλεκτρονικά ίχνη ως προς την προέλευση των βίντεο δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα εντοπισμού γεωγραφικού χώρου αν και αναζητήθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη του κόμβου.

Τους πρώτους μήνες της εξαφάνισης του Σώρρα - ο οποίος είχε προσχεδιάσει τη διαφυγή του πριν την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης - οι αστυνομικές έρευνες ήταν εντατικές καθώς υπήρχε και μεγάλη ροή πληροφοριών. Κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι κυκλοφορεί σε Αθήνα και Πάτρα μεταμφιεσμένος σε καλόγερο, κάτι το οποίο είχε δημοσιεύσει ο «Κόσμος» και προκάλεσε πανελλήνια αίσθηση. Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε περιοχές της Πελοποννήσου και οι Αρχές περίμεναν να γίνει το μεγάλο λάθος που θα οδηγούσε στη σύλληψή του. Ο Σώρρας τελικά κατάφερε να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια, όπως ό,τι είχε σχέση με επικοινωνίες καταστρέφοντας τηλέφωνα, και να  βρίσκει ασφαλή κρησφύγετα ώστε να συνεχίσει με άνεση ως αρχηγός τα παραληρηματικά διαγγέλματα στους αφοσιωμένους οπαδούς του και τις ειρωνείες ότι τάχα περνά «μεταμφιεσμένος κοντά σε αστυνομικούς και τους χαιρετά»...!

 

Κλειστά τα γραφεία στην Πάτρα

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, τα γραφεία των «Ελλήνων Συνέλευσις» στην Πάτρα… υπολειτουργούν! Οι του Σώρρα δηλώνουν πως τα γραφεία παραμένουν ανοιχτά, ωστόσο όποιος κι αν περάσει έξω από αυτά, εύκολα διαπιστώνει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Π.χ. το γραφείο στην οδό Βότση δεν λειτουργεί όπως παλαιά, κάθε απόγευμα! Από την πλευρά του οι του Σώρρα, κατήγγειλαν και επίθεση αναρχικών στα γραφεία τους. Και έγραψαν: ΣΗΜΕΡΑ 07/01/18 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ ΤΗΝ 14Η ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΠΑΤΡΕΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΛΕΑ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ- ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΩΣ "ΑΝΤΙΦΑ"... ΠΟΥ ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΑΣΗ "ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΕΘΝΗ" ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΘΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΑΝΤΙΦΑ" ΟΤΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΙΕΣ ΤΟΥΣ!

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΩΣ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΕΝΝΕΣΙΑ ΘΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ!