ΠΑΤΡΑ: Άναψαν κεριά για τα 51 θύματα- Τα μέλη της αλβανικής κοινότητας τίμησαν τους νεκρούς από τον φονικό σεισμό στην πατρίδα τους | dete

ΠΑΤΡΑ: Άναψαν κεριά για τα 51 θύματα- Τα μέλη της αλβανικής κοινότητας τίμησαν τους νεκρούς από τον φονικό σεισμό στην πατρίδα τους

Στην πλατεία Γεωργίου το Σαββάτο και την Κυριακή συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπατριώτες τους που δοκιμάζονται

Ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών στην Πάτρα συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την πατρίδα τους

 

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία Γεωργίου τα μέλη της Αλβανικής κοινότητας της Πάτρας τίμησαν τους 51 νεκρούς που βρήκαν τραγικό θάνατο κάτω από τα συντρίμμια από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία.

Άναψαν κεριά στη μνήμη των αδικοχαμένων συμπατριωτών τους και παράλληλα εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο την συμπαράστασή τους για την μεγάλη καταστροφή που προκλήθηκε από το σεισμό στην Αλβανία στις περιοχές Τίρανα και Δυρράχιο.

Παράλληλα, και τις δύο ημέρες συγκέντρωσαν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από πολίτες αλβανικής καταγωγής, από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και τους ευαισθητοποιήμενους Έλληνες, οι οποίοι θέλησαν να βοηθήσουν αυτές τις δύσκολες στιγμές την γειτονική τους χώρα.

Πάντως, όπως μας ανέφεραν συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Πατρινών και ιδίως επιχειρηματιών που προσέφεραν μεγάλες ποσότητες τροφίμων.

Ιδιαιτέρως, ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών “Emigranti” Πάτρα ευχαριστεί το «Το_Αχαικο_Χωριάτικο» για την βοήθεια που έκανε για τον σεισμό στην Αλβανία.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να συγκεντρώνει βοήθεια (ρούχα, κουβέρτες και τρόφιμα και χρήματα) για τις πληγείσες περιοχές της Αλβανίας (Κανάρη 46, 1ος όροφος).