ΠΑΤΡΑ:Δήλωση Δημάρχου Κώστα Πελετίδη για τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση κατά της ανεργίας στις 25 Ιουνίου στη Γέφυρα | dete

ΠΑΤΡΑ:Δήλωση Δημάρχου Κώστα Πελετίδη για τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση κατά της ανεργίας στις 25 Ιουνίου στη Γέφυρα

«Στις σημερινές τοπικές εφημερίδες, δημοσιεύονται στατιστικά στοιχεία της «Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης» του ΕΦΚΑ, που αποκαλύπτουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα λαϊκά νοικοκυριά.

Στην Πάτρα 7.219 νοικοκυριά λαμβάνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, από αυτά τα 2.460 είναι οικογένειες με παιδιά.

Η φτώχεια καθημερινά εξαπλώνεται. Οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν εξαιτίας της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής όλων των έως σήμερα αστικών κυβερνήσεων.

Η σημερινή κυβέρνηση Συριζα - ΑΝΕΛ καταδικάζει τη λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια και ζητά κι από πάνω να της «φιλούν το χέρι» και να της λένε «ευχαριστώ» για τα ψίχουλα του ΚΕΑ, την ίδια ώρα που αυτή μοιράζει απλόχερα προκλητικές παροχές και φοροαπαλλαγές στα μονοπώλια, ενώ ο πλούτος ο οποίος συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια είναι τεράστιος.

Επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι έχουν επιλεγεί να κάνουν την «βρώμικη δουλειά» των επιχειρηματικών ομίλων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπροστά σ’ αυτήν την δραματική κατάσταση ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή από τον οργανωμένο αγώνα.

Απευθύνομαι ιδιαίτερα σε αυτές τις οικογένειες που, για το παρόν και το μέλλον, τους προορίζουν μια σακούλα τρόφιμα και τις καλώ να πορευτούμε μαζί.

Φθάνει πια με την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση.

Την Κυριακή 25 Ιούνη, στις 11 το πρωί, με την μαζική συμμετοχή και την αγωνιστική παρουσία δεκάδων φορέων, σωματείων, συλλόγων και της νεολαίας μας θα «πλημμυρίσουμε» τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου θα την μετατρέψουμε σε Γέφυρα Ζωής και Αγώνα, για Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

 

 

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων

Κώστας Πελετίδης