ΠΑΣΟΚ: Αντιδράσεις και στην Αχαϊα για την “ανατροπή” της εισήγησης της Φώφης Γεννηματά | dete

ΠΑΣΟΚ: Αντιδράσεις και στην Αχαϊα για την "ανατροπή" της εισήγησης της Φώφης Γεννηματά

Σε άσκηση κομματικής ισορροπίας με αβέβαιο αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται το επικείμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή η Φώφη Γεννηματά εισηγήθηκε το 50% των συνέδρων να είναι από τα κόμματα της Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, Κινήσεις Πολιτών) και το υπόλοιπο 50% από στελέχη της αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές.
Την ώρα που η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας προετοιμαζόταν να συνεδριάσει προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για τη διαδικασία κατανομής των συνέδρων, η εισήγηση της Φώφης Γεννηματά ανατράπηκε και τα όργανα θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασίσουν.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας Νίκου Μοιράλη που καταφέρθηκε κατά κύκλων που προσπαθούν να ακυρώσουν τις επιλογές της Φώφης Γεννηματά.
Το θέμα με τους 3.000 συνέδρους, μεταξύ των οποίων θα είναι βουλευτές, στελέχη και πρώην βουλευτές από την Αχαϊα, μαζί με τις λοιπές προσυνεδριακές διαδικασίες, θα απασχολήσει τη Νομαρχιακή. Όταν υπάρξει ομοφωνία και καταλήξουν κεντρικά στις επιλογές τους…