ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ: Απόπειρα αυτοκτονίας για τα δύο αδέλφια που βίαζαν οι γονείς τους | dete

ΠΑΡ' ΟΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ: Απόπειρα αυτοκτονίας για τα δύο αδέλφια που βίαζαν οι γονείς τους

Η παρουσία της βουλευτού της ΝΔ Ελενας Ράπτη στην Πάτρα ως συντονίστρια του «Ένα στα Πέντε», της οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, έριξε φως σε γεγονότα που και στο παρελθόν είχαν συγκλονίσει την Πάτρα και κανείς δεν γνώριζε την τραγική εξέλιξή τους.

 

Αποκαλυπτική και σοκαριστική, η αντεισαγγελέας Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Πατρών, Βασιλική Δημοπούλου, η οποία είπε ότι στην Πάτρα, έχουν καταγραφεί, ουκ ολίγες περιπτώσεις συγκάλυψης της κακοποίησης παιδιών, από τις ίδιες τις μητέρες τους, όταν το έγκλημα γίνεται από συζύγους ή συντρόφους τους.

Αναφερόμενη για παράδειγμα, στην κατάληξη τριών παιδιών από την Πάτρα, που είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, από τους ίδιους τους γονείς τους, από την ηλικία των 8 ετών, τα παιδιά αυτά σήμερα, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ δύο εξ αυτών, έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε το 2013, ο 40χρονος βίαζε τις κόρες του, 17 και 16 ετών, και ο 12χρονος γιος του αναγκαζόταν να έρχεται σε ερωτική επαφή με την ίδια του τη μητέρα, 39 ετών, καθ΄ υπόδειξιν του πατέρα του.

Η υπόθεση είχε σοκάρει όλη την Ελλάδα τον Μάιο του 2013 όταν η μεγάλη κόρη της οικογένειας αποκάλυψε σε συγγενικό πρόσωπο τα όσα περνούσαν τα αδέλφια. Εν συνεχεία, το πρόσωπο αυτό ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και το κορίτσι περιέγραψε στους αστυνομικούς αναλυτικά τα όσα φρικιαστικά τους υποχρέωναν να κάνουν ο πατέρας και η μάνα τους.

Oi  γονείς από την Λεύκα Πατρών, καταδιακστηκαν τελικα σε 197 χρονια φυλακιση.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΟΣΜΟΣ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ