Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας οι σημερινές εκδηλώσεις στο Αίγιο

Το Αίγιο είναι έτοιμο να γιορτάσει την πολιούχο του Παναγία Τρυπητή, όπως κάθε χρόνο την Παρασκευή της Διαικαινησίμου, τιμώντας την Μητέρα του Κόσμου, την Παντάνασσα Θεοτόκο που με τις συνεχείς πρεσβείες Της απαλύνει κάθε πόνο, κάθε αρρώστια, κάθε κακό. Φτάνει να Της το ζητήσουμε με πίστη και συντριβή.

 

Ήδη πλήθος προσκυνητών από όλη τη χώρα συρρέουν κατά εκατοντάδες για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν, ενώ δεν λείπουν οι συγκινητικές ιστορίες που μοιράζονται πολλοί πιστοί, που σε κάποιες περιπτώσεις ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια του προσκυνήματος ξυπόλητοι ή με τα γόνατα, εκπληρώνοντας κάποιο τάμα.

panagia-trypiti-2-1024x768.jpg

Φέτος, την Παναγία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και πλήθος αξιωματικών των Τριών Όπλων του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ. και εκπρόσωποι πολιτικών και κοινωνικών φορέων.

panagia_trypiti_church_aigio1-777x437.jpg

Η Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπως γράφει το filodimos.gr θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής στο Ιερό Προσκύνημα, ενώ στις 10.45 π.μ. θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνας που θα ακολουθήσει την καθιερωμένη διαδρομή (Ζωοδόχου Πηγής-Τεμπελόραχη-Κλ.Οικονόμου-Ερμού-Ασημάκη Φωτήλα-Πλατεία Αγίας Λαύρας).

panagia_tripiti_01_610_420.jpg

Μετά τη δέηση και τις προβλεπόμενες ομιλίες-τοποθετήσεις, η Εικόνα θα μεταφερθεί με στρατιωτικό όχημα πίσω στο Ιερό Προσκύνημα, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση για τους επίσημους προσκεκλημένους στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό, αυστηρά και μόνο για όσους έχουν την απαιτούμενη πρόσκληση μιας και ακολουθούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από τη συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας.