Παρουσίαση βιβλίου του Π. Σόμπολου στον Πύργο: «Εγκλήματα» με «άρωμα γυναίκας» | dete

Παρουσίαση βιβλίου του Π. Σόμπολου στον Πύργο: «Εγκλήματα» με «άρωμα γυναίκας»

Η δολοφονία είναι γένους θηλυκού- η αλήθεια είναι ότι οι ανθρωποκτονίες που διαπράττονται από γυναίκες είναι πολύ λιγότερες από εκείνες που έχουν δράστες άνδρες, αλλά όπως διαπιστώνει ο πρύτανης του αστυνομικού ρεπορτάζ, ο Πάνος Σόμπολος «οι γυναίκες έβρισκαν πάντα πολύ πιο ευφάνταστους τρόπους από τους άνδρες για να σκοτώσουν».

 

«Άρωμα γυναίκας» είχε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του αστυνομικού ρεπόρτερ Πάνου Σόμπολου με τίτλο «Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα».

Την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ και το βιβλιοπωλείο ΚΟΡΚΟΛΗΣ φιλοξένησε η κατάμεστη – παρά τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες-  αίθουσα  του Λάτσειου δημοτικού Μεγάρου Πύργου. Πρόκειται για το πέμπτο βιβλίο του Πάνου Σόμπολου, που κάνει αναδρομή με τον ζωντανό και παραστατικό τρόπο του σε εγκλήματα από το 1931 έως τις μέρες μας.

Στο πλευρό του, για να μιλήσουν για το βιβλίο που περιγράφει μερικά από τα εγκλήματα που σόκαραν την Ελλάδα μόνο γυναίκες δημοσιογράφοι. Η Ελένη Παπαδοπούλου από την εφημερίδα «Πρωινή» που συντόνισε την εκδήλωση, η Ράνια Τζαβάρα από την ΟΡΤ, η Άννα Αγγελίδου από την εφημερίδα «Πρώτη» και η υπογράφουσα από την εφημερίδα «Πατρίς».

«Προσπάθησα να κάνω ακριβή περιγραφή και καταγραφή των πραγματικών γεγονότων ώστε τα επόμενα χρόνια να χρησιμοποιηθούν από τον ιστορικό του μέλλοντος χωρίς τον φόβο της ανακρίβειας», ανέφερε ο γνωστός αστυνομικός ρεπόρτερ και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ επί σειρά ετών, Π. Σόμπολος.

Ο αστυνομικός ρεπόρτερ μίλησε για τα εγκλήματα που έζησε κατά τα 40 χρόνια της δημοσιογραφικής του πορείας και όχι μόνο.

Όπως εξήγησε για το τελευταίο του βιβλίο έκανε χρονοβόρα και κοπιαστική έρευνα με σκοπό να αφήσει μία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πάνος Σόμπολος «παρουσιάζουμε σήμερα το νέο, το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο, που κυρίαρχος είναι η γυναίκα. Το θέμα μας είναι εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα και αρχίζουμε από το 1931 με τη Φούλα και την Κάστρο, που έστειλαν στο θάνατο τον Αθανασόπουλο και έγινε και τραγούδι που λέει «Καημένε Αθανασόπουλε τι σου ‘μελλε να πάθεις από κακούργα πεθερά τα νιάτα σου να χάσεις», και φτάνουμε στο σήμερα, πάντα σε όλες τις υποθέσεις πρωταγωνιστής είναι η γυναίκα».

Ενδεικτικά, αναφέρω τους τίτλους ορισμένων υποθέσεων για τις οποίες θα διαβάσετε στο βιβλίο: «Η ΦΟΒΕΡΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ», «ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ», «Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΟΝΟΜΑΧΑΙΡΟ», «ΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ», «ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ», «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΛΤΑ», «ΤΗΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ», «Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ», «Η ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ», «ΤΟΥ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΑΞΙΝΑ», «Ο ΦΡΙΚΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΟΥ», «Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΗΣ» και πολλές ακόμα συγκλονιστικές υποθέσεις που αποτυπώνουν την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση της δράστιδος και τις συνθήκες που οδήγησαν στο ειδεχθές έγκλημα.