Παραιτήθηκε και ο Γιώργος Κακούρης από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ρίου – ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ | dete

Παραιτήθηκε και ο Γιώργος Κακούρης από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ρίου - ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

 

Πάτρα, 17/12/2015

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

(Μερίμνη Γραμμ. Δ.Σ. Π.Γ.Ν.Π.)

ΚΟΙΝ: Διοίκηση 6ης Υ.ΠΕ.

Μέλη Δ.Σ. Π.Γ.Ν.Π.

(Μερίμνη Γραμμ. Δ.Σ. Π.Γ.Ν.Π.)

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Από τον Μάϊο του 2014, η Πολιτεία με επιφόρτισε με το υψηλό και ταυτόχρονα εξαιρετικά τιμητικό καθήκον,  του μέλους του Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Στο πλαίσιο αυτής μου της ευθύνης συνεργάστηκα, σε εξαιρετικές συνθήκες, τόσο με τον Διοικητή κ. Χαράλαμπο Μπονάνο και την αναπληρώτριά του κα. Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, όσο με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., αλλά και με Υπηρεσιακούς παράγοντες, με μοναδικό γνώμονά μου το τρίπτυχο:

α) Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας προς τον πολίτη,

β) Διασφάλιση του Δημοσίου συμφέροντος,

γ) Εξορθολογισμό των οικονομικών και των όρων λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.

Παρόλο που το εγχείρημα αυτό δεν επιχειρήθηκε υπό τις ευνοϊκότερες των συνθηκών (οικονομική κρίση, πολιτική αστάθεια, capital controls, 3ο μνημόνιο κλπ.), είμαι βαθύτατα πεπεισμένος πως η έως τώρα απόδοση του παρόντος Δ.Σ. είναι παραπάνω από ικανοποιητική και έχει θετικό πρόσημο, γεγονός που αγνοήθηκε από την παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα την ακατανόητη και απολύτως αδικαιολόγητη απομάκρυνση ενός επιτυχημένου Διοικητή, όπως ο κ. Μπονάνος, από την θέση του.

Η ως άνω απομάκρυνση, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από μια παροιμιώδη “αξιολόγηση” η οποία θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο προσχηματικής διαδικασίας, ανάμεσα στα άλλα θίγει, κατά την άποψή μου, το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια των μελών του Δ.Σ., μιας και στο γεγονός της απομάκρυνσης του Διοικητή Μπονάνου από την θέση του, αντικατοπτρίζεται η απαξίωση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, στις εργώδεις προσπάθειες όλων των μελών του Δ.Σ.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας επισημάνω πως ως νέος άνθρωπος, τόσο εγώ όσο και ολόκληρη η γενιά μου, παρακολουθούμε την με πάταγο κατάρρευση στην συνείδηση των πολιτών, της μεταπολιτευτικής λογικής διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων. Στο πλαίσιο αυτό φιλοδοξία μου είναι, κάποια στιγμή, αυτά τα θλιβερά φαινόμενα να εκλείψουν και σας δηλώνω πως προτίθεμαι να εργαστώ σκληρά προς την κατεύθυνση αυτή, αφουγκραζόμενος τα μηνύματα και τις επιταγές των καιρών.

κ. Υπουργέ,

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων και για λόγους αρχής, αδυνατώ να συνεχίσω να υπηρετώ έναν διοικητικό μηχανισμό, ο οποίος δεν επιβραβεύει την επιτυχία και την αξιοσύνη παρά  μόνο κομματικές σκοπιμότητες και ως εκ τούτου σας υποβάλω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Π., την οποία και παρακαλώ να κάνετε άμεσα αποδεκτή.

Κλείνοντας και αφού σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Διοικητή κ. Χαράλαμπο Μπονάνο, την αναπληρώτρια κα. Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και τους άοκνα εργαζόμενους υπαλλήλους του Π.Γ.Ν.Π., Υπηρεσιακούς παράγοντες και μη, για την συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και η οποία οδήγησε στα τόσο ευεργετικά για το Νοσοκομείο και τους ασθενείς του, αποτελέσματα. Επίσης προτρέπω όσους από εδώ και πέρα αναλάβουν την ευθύνη της διοίκησης του Π.Γ.Ν.Π., να συνεχίσουν στην περπατησιά μας και να την βελτιώσουν ακόμα περισσότερο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, το οποίο και υπηρετούμε.

 

 

 

Μετά τιμής

 

Γεώργιος Β. Κακούρης

Ιατρός

Μέλος Δ.Σ. Π.Γ.Ν.Π.