Παρέμβαση Τσιγκρή στη Βουλή για τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Πατρών

15.09.2020 / 8:35
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
κατάλογος

Παρέμβαση του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελου Τσιγκρή για την έλλειψη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού που παρατηρείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στος 16 Ιουλίου 2020, ζητάει από την αρμόδια Υπουργό Παιδείας την επαναπροκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων. 

Όπως επισημαίνει ο Αχαιός βουλευτής στην ερώτηση που κατέθεσε προς την κα Κεραμέως: «…το Πανεπιστήμιο Πατρών αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης σε διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, αφού τα τελευταία χρόνια καταγράφονται σημαντικά κενά που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του»

Προκειμένου μάλιστα να δώσει την ακριβή διάσταση του προβλήματος, ο κ. Τσιγκρής κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία στην ερώτησή του. 

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει: «…από το 2017 μέχρι και σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί 93 καθηγητές, ενώ έως τις 30 Αυγούστου του τρέχοντος έτους αναμένετο να συνταξιοδοτηθούν 33 επιπλέον καθηγητές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι κενές θέσεις του 2009 προκηρύχθηκαν φέτος με καθυστέρηση 11 ετών, η οποία επιδείνωσε τα υφιστάμενα προβλήματα. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 στο Πανεπιστήμιο Πατρών υπηρετούσαν 759 μέλη ΔΕΠ και τα τμήματα του ανέρχονταν σε 22, ενώ σήμερα υπηρετούν 717 μέλη ΔΕΠ και τα τμήματα έχουν αυξηθεί σε 35»

Όπως είναι αυτονόητο, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση της Υπουργού Παιδείας στην ερώτηση του Αχαιού βουλευτή._ 

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα