Παρέμβαση Μαυρομμάτη υπερ Φωτήλα με θέμα τις Επιμελητηριακές εκλογές

Την απορία του σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο αχαιός βουλευτής της ΝΔ Ιάσωνας Φωτήλα, μετά την δημόσια στήριξη του στον Πλάτωνα Μαρλαφέκα, εξέφρασε το στέλεχος της ΝΔ Θρασύβουλος Μαρυμάτης. Την αφορμή για την παρέμβαση του κ. Μαυρομμά έδωσε η σκληρή ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης "Επιμελητήριο Για Όλους" κ. Κρίκη στο πρόσωπο του αχαιού βουλευτή.
Αναφέρει ο κ. Μαυρομμάτης:
"Τον κ. Παναγιώτη Κρίκη δεν τον γνωρίζω ούτε κατ΄ όψιν, θα ήθελα όμως ειλικρινώς να του ευχηθώ τα καλύτερα στον αγώνα του, αν και προσωπικά-ανεπιφύλακτα στηρίζω πολιτικά την υποψηφιότητα του κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα.
Επειδή όμως παραταξιακά και ιστορικά αυτονομιμοποιούμενος παρακολουθώ με αυξημένο τοπικό ενδιαφέρον τα όσα στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο διαδραματίζονται σε αυτή την υπερβολικά και ζημιογόνα φορτισμένη προεκλογική περίοδο, θα ήθελα ευθαρσώς να καταθέσω δημόσια κάποιες προσωπικές μου παρατηρήσεις.
1. Θεωρώ ατυχή, άδικη και επιζήμια -και για τον ίδιο, την βίαιη επίθεση του κ. Κρίκη στον βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. κ.Ιάσωνα Φωτήλα για την δήλωση στήριξής του στον συνδυασμό του κ. Μαρλαφέκα, αγνοώντας η παραβλέποντας προφανώς ο κ. Κρίκης ότι όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις έχουν πολιτικό περιεχόμενο και χαρακτηριστικά. Πολλώ δε μάλλον όταν αφορούν θεσμικούς μαζικούς χώρους ιδιαίτερης οικονομικής και κοινωνικής αξίας και μάλιστα σ΄ αυτή την με ιδιαίτερη σημειολογία συγκυρία.
2. Επειδή δε οι βουλευτές της κάθε περιοχής, ως κορυφαία πρόσωπα του τοπιούς πολιτικοκοινωνικού γίγνεσθαι, έχουν αυτονόητο δικαίωμα και υποχρέωση, ευκρινούς πολιτικής άποψης και καθαρής δημόσιας στάσης στα διαλαμβανόμενα, εκτιμώ ότι η δημόσια θέση του κ. Φωτήλα ως έντιμη, ξεκάθαρη και δημοκρατική καταγράφεται.
3. Σε αντίθεση φυσικά, που τόσο φανατικά στέκονται απέναντι στην υποψηφιότητα Μαρλαφέκα, με πασίγνωστο το πολιτικό του στίγμα, κάποιοι επώνυμοι πολιτευόμενοι της Ν.Δ, που αντί να μισοκρύβονται, δημόσια οφείλουν επιτέλους να ξεκαθαρίσουν την θέση τους, μαζί βεβαίως με το λίαν επιτυχημένο "κορυφαίο" τοπικό κομματικό στέλεχος και παράγοντα, αλλά και με κάποια άξια πολιτικά μας στελέχη, που παλαιότεροι ισχυροί δεσμοί με ανεξάρτητο σήμερα βουλευτή (σε περίεργο και αδικαιολόγητα μάλιστα "πρωταγωνιστικό" στις σχετικές διεργασίας ρόλο) με τον οποίο συνεχίζουν αδιάλειπτα να συναρτούν την συμπεριφορά τους και να στηρίζουν ως εκ τούτου την υποψηφιότητα του κ. Κρίκη!".
"Υ.Γ. Αλήθεια, αν η δήλωση Φωτήλα στήριζε τον κ. Κρίκη, θα ενοχλούσε τόσο;" ρωτά ο κ. Μαυρομμάτης.