Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα σεντόνια του Νοσοκομείου Ρίου- Είχαν βρεθεί σε ξενοδοχείο και σε πλοίο! | dete

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα σεντόνια του Νοσοκομείου Ρίου- Είχαν βρεθεί σε ξενοδοχείο και σε πλοίο!

Παρενέβη τελικά ο Εισαγγελέας για το ζήτημα της «πονεμένης ιστορίας» της… μετακόμισης σεντονιών από το πολύπαθο ΠΠΝΠ σε πλοία της γραμμής Πάτρα- Ιταλία αλλά ακόμα και σε ξενοδοχειακές μονάδες της Καλαμάτας, που είχε αποκαλύψει ο «Κόσμος» το 2016 και είχε επανέλθει το 2017 με δεύτερο δημοσίευμα.

Και ενώ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρίου έχει αποχωρήσει (εξωθηήθηκε σε παραίτηση), ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών καλεί μάρτυρες για να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Εχουν κληθεί και μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου και συνδικαλιστές για κατάθεση.

Με το δημοσίευμα είχε προκληθεί σάλος καθώς την ώρα που οι ασθενείς δεν είχαν σεντόνια στα κρεβάτια τους και έφερναν από το σπίτι τους, τα σεντόνια με τη στάμπα του νοσοκομείου του Ρίου έπαιρναν… αέρα στην Αδριατική και κοίμιζαν τουρίστες σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας! Όπως ο «Κόσμος» είχε αποκαλύψει και με φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Μάλιστα εκείνη την εποχή παρά το ότι σεντόνια με την σφραγίδα του Νοσοκομείου είχαν βρεθεί σε ξενοδοχείο της Μεσσηνίας αλλά και σε πλοίο της Αδριατικής, κανένας από τους τότε διοικούντες στις αρμόδιες βαθμίδες της Δημόσιας Υγείας δεν διέταξε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αλλά πολύ περισσότερο δεν μπήκε στον κόπο να κάνει μηνυτήρια αναφορά ή απλά να ζητήσει την επέμβαση του εισαγγελέα. Ετσι ο Εισαγγελέας.. κινήθηκε μόνος του.

Μάλιστα τότε, αντί για το αυτονόητο κάποιοι με διαφορά φάσης μερίμνησαν, ώστε μία από τις καλύτερες υπαλλήλους του ιδρύματος – η οποία την περίοδο που έκανα, φτερά τα σεντόνια δεν υπηρετούσε στο συγκεκριμένο τμήμα – να αντικατασταθεί και να αναγκαστεί να πάει σε πόλη εκτός Αχαΐας και στη συνέχεια για ανταμοιβή κάποιοι που εμπλέκοντο λόγω αντικειμένου με το θέμα, να ανταμειφθούν τοποθετούμενοι σε καλά πόστα.

Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο έχουν γίνει «δεκτά» όλα αυτά από την ηγεσία του υπουργείου υγείας, είναι το γεγονός, πως η συγκεκριμένη υπάλληλος που αναγκάστηκε να μετακομίσει ενώ δεν εμπλεκόταν στην υπόθεση των κλινοσκεπασμάτων που έκαναν φτερά, τοποθετήθηκε πριν από λίγο καιρό, επιστρέφοντας στην Αχαΐα, - σε αναγνώριση του ήθους της και της εργατικότητάς της - προϊσταμένη σε νευραλγική θέση σε άλλο μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο.

Το ερώτημα που τίθεται ακόμη και σήμερα είναι ποιοι είχαν λόγους να κουκουλωθεί η υπόθεση και αν κάποιοι άλλοι είχαν λόγω να μην ανοίξει «μύτη» από αυτή την ιστορία , έστω κι΄ αν το δημόσιο ζημίωσε και φυσικά για μεγάλο διάστημα στο ΠΠΝΠ καταγράφοντο τριτοκοσμικές εικόνες λόγω έλλειψης των σεντονιών ,