ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει εκ των έσω | dete

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει εκ των έσω

Για μια «δύσκολη και οδυνηρή συμφωνία» έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, συμπληρώνοντας ότι η εναλλακτική λύση θα ήταν η χρεοκοπία, λύση «πιο οδυνηρή για το λαό». Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αnt1, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι «να σταθούμε δίπλα στον Τσίπρα, για να υλοποιήσει τη συμφωνία και να ανοίξουν οι τράπεζες, να κινηθεί η οικονομία».

«Πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα που έπρεπε να έχουμε ήδη πάρει, όπως την καταπολέμηση της διαφθοράς. Πρέπει να φτιάξουμε κράτος. Βλέπω ορισμένους που έκαναν μπάχαλο τη χώρα και προσπαθούν να φορτώσουν σε μια κυβέρνηση πέντε μηνών τα σκάνδαλα 40 ετών», συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «το βασικό για να υλοποιηθεί ο στόχος και να υπάρξει στην Ελλάδα προκοπή, είναι να μην πετύχουμε μόνοι μας αυτό που απέτυχαν οι παρεμβάσεις ντόπιου και ξένου κατεστημένου. Προσπάθησαν να κάνουν ένα πολιτικό και οικονομικό πραξικόπημα αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι η ώρα της δικής μας ευθύνης» είπε στέλνοντας μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τη ρήξη που διαφαίνεται τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και συνολικότερα στης συγκυβέρνησης, ο κ. Παπαδημούλης δεν σχολίασε παρά μόνο σημείωσε ότι «αυτά θα συζητηθούν από τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, για τους ΑΝΕΛ δεν μου πέφτει λόγος. Η κυβέρνηση αποτελεί πόλο σταθερότητας. Πρέπει να συζητούμε και να σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη, αλλά παράλληλα να σεβόμαστε τη δημοκρατικότητα της πλειοψηφίας».

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πέσει εκ των έσω» είπε ο κ. Παπαδημούλης και τόνισε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να «ξεπεράσουμε τον κάβο, γιατί αλλιώς καραδοκούν τα συμφέροντα που κυβέρνησαν τον τόπο 40 χρόνια. Να μην καταστήσουμε όμηρο τέτοιων συμφερόντων τον Πρωθυπουργό της χώρας».

Απαντώντας ακόμη στο ερώτημα για αν θα πρέπει να παραιτηθούν οι διαφωνούντες βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν κάνω μαθήματα και υποδείξεις στους συναδέλφους μου, ό,τι έχω να πω, θα το πω στα συλλογικά όργανα του κόμματος. Τώρα είναι ώρα ευθύνης και έχουμε τον τρόπο να κρατήσουμε όρθιο, τον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα».

«Αρέσει δεν αρέσει, ο μόνος πόλος σταθερότητας και δημοκρατικής ομαλότητας είναι ο Τσίπρας, κυβέρνηση με τον Τσίπρα πρωθυπουργό», επανέλαβε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης εξέφρασε τη διαφωνία του και επανέλαβε το μήνυμα ότι «όσοι ανήκουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να μην καταστήσουμε τον Τσίπρα όμηρο όσων μας έφεραν εδώ».

protothema.gr