ΠΑΟ – ΜΠΑΣΚΕΤ: Οι θέσεις της νέας διοίκησης | dete

ΠΑΟ - ΜΠΑΣΚΕΤ: Οι θέσεις της νέας διοίκησης

Το νέο διοικητικό σχήμα του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Παναθηναϊκού, Τάκη Τριαντόπουλο, να καθορίζει τις αρμοδιότητες στην έναρξη της Συνέντευξης Τύπου.Την σκυτάλη πήραν οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης, που θα είναι general managers, και μίλησαν για την υποχρέωση που έχουν και το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει ενότητα στα δύσκολα.
Έπειτα, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Βόβορας, μίλησε για τα χαρακτηριστικά που θα έχει το πλάνο του και ο Ιωάννης Παπαπέτρου για το νέο του ρόλο στο «τριφύλλι».

Οι ερωτήσεις που απαντήθηκαν

Για το αν είναι δύσκολο μια ομάδα να χτιστεί με τα «θέλω» του

Βόβορας: «Πρέπει να υπάρχουν δεδομένα. Ξεκινάμε με μια ομάδα που την χτίζουμε από το μηδέν. Είπα ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θέλουμε. Έχουμε ελευθερία κινήσεων και μπορούμε να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές. Είναι ξεκάθαρη η φιλοσοφία μας. Με πολλή δουλειά και χωρίς λόγια θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Για την εικόνα του μπάτζετ της νέας σεζόν

Τριαντόπουλος: «Μια βάση που κινούμαστε υπάρχει. Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή καταλήξαμε για να βάλουμε βάσεις για το σχεδιασμό. Θα χτίζετε μέρα με τη μέρα. Συζητώντας και με τους χορηγούς, θέλουμε να βγάλουμε διαρκείας, έχουμε προγραμματίσει ενέργειες και αυτό θα δουλεύεται και θα αλλάζει μέρα με τη μέρα. Θα αγωνιστούμε για ό,τι καλύτερο».

Ο Αλβέρτης συμπλήρωσε: «Ό,τι κάνουμε, θα το κάνουμε με βάση την αξιοπιστία στις υποχρεώσεις μας και να είμαστε εντάξει απέναντι στους ανθρώπους που θα έρθουν να εκπροσωπήσουν την ομάδα μας και να τους κοιτάμε στα μάτια. Δεν θέλουμε να πάμε πολύ μακριά, αλλά εκεί που φτάνουμε».

Για το κλίμα με την Euroleague, μετά τη ρήξη με τον Παναθηναϊκό

Τριαντόπουλος: «Αυτά που εμείς εκφράσαμε για την Euroleague έχουμε τα πιστεύω μας, που δεν τα αλλάζουμε. Μιλήσαμε και με τον Μπερτομέου και είπαμε πως ό,τι είναι να γίνεται, να γίνεται εσωτερικά, χωρίς να υπάρχουν δημόσιες αντιδικίες που βλάπτουν το προϊόν. Μας είπε ότι είναι πρόθυμος να μιλάει μαζί μας σε ήρεμο κλίμα χωρίς να δημιουργούνται εντυπώσεις. Είναι θετικός σε αυτή την προσπάθεια κι εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι και ήρεμοι. Θα λυθούν όλα τα προβλήματα εσωτερικά. Από τον ΠΑΟ δεν θα ακούσετε κάτι ξανά για την Euroleague».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει οικονομική υπέρβαση φέτος

Τριαντόπουλος: «Είμαστε πρόθυμοι να βάλουμε το κεφάλι μας στη γκιλοτίνα και να φάμε το ξύλο. Αν βρεθεί κάποιος άλλος πρόθυμος, πολύ ευχαρίστως να του δώσω αύριο την ομάδα. Μόνο κάτι καλύτερο θα έρθει, παρακάτω δεν μπορεί να πάει».

Ο Αλβέρτης πρόσθεσε: «Βρεθήκαμε ξαφνικά σε μια δύσκολη προσπάθεια. Θέλουμε να το κρατήσουμε σε μια υγιή βάση και να συντηρείται. Με τα δεδομένα που έχουμε να τα αξιοποιήσουμε και με βάση το πέντε, να το πάμε στο επτά. Αυτό θα είναι επιτυχία».

Για πιθανή ανάμειξη του Γιαννακόπουλου στην ομάδα

Τριαντόπουλος: «Είναι εντελώς υποθετική ερώτηση. Όταν και αν μιλήσει για την Euroleague το βλέπουμε. Τώρα δεν θα μπω σε αυτή την διαδικασία, θα δημιουργήσει πρόβλημα».

Για τις μετοχές της ομάδας, την πώληση του Παναθηναϊκού και αν έχει βρεθεί αγοραστής και γιατί να μην είναι ο Γιαννακόπουλος εκείνος που θα βοηθήσει στο τέλος

Τριαντόπουλος: «Προφανώς και οι μετοχές του Παπαδόπουλου δεν γίνεται να μείνουν σε αυτόν. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης στον Γιαννακόπουλο. Έχει αρχίσει μια καταγραφή για τους αγοραστές - επενδυτές. Έχουμε αναθέσει σε δύο μεγάλες εταιρείες να βρουν πιθανούς αγοραστές και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας. Περιμένουν το φάκελο της ΚΑΕ να τον μελετήσουν και αν χρειαστεί να συζητήσουμε. Υπάρχει πρώιμο ενδιαφέρον. Τι προθέσεις έχει ο Γιαννακόπουλος για το μέλλον δεν το ξέρω».

Για τα συμβόλαια του Παναθηναϊκού

Βόβορας: «Έχουμε τα συμβόλαια του Παπαπέτρου, του Μήτογλου και του Παπαγιάννη, είναι ο Καλαϊτζάκης και μιλάμε, θα έχουμε σύντομα απαντήσεις. Το συμβόλαιό του Νίκου Παππά έληξε και δεν θα συνεχίσει στην ομάδα. Έχουμε τον Μπέντιλ και θα μείνει, έχουμε ετοιμάσει πλάνα,κινήσεις και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Έχουμε συμφωνήσει και με τον Φόστερ. Μας έδειξε τρομερή διάθεση να έρθει στην ομάδα και να είναι μέρος του πρότζεκτ που ετοιμάζουμε».

Για Φριντέτ, τη στήριξη του κόσμου και τις εκλογές της ΕΟΚ

Τριαντόπουλος:«Δεν έχουμε εξέλιξη. Έχουμε μιλήσει με τον παίκτη και τους εκπροσώπους του, ψάχνουν να βρουν ομάδα, του έχουμε δώσει το ελεύθερο να διαπραγματεύεται. Όσο για τη συστράτευση, η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή για όποιον θέλει να στηρίξει την ομάδα. Τους καλούμε να είναι δίπλα μας, είναι αναγκαίο να είναι κι άλλοι. Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο καλά. Για την ΕΟΚ δεν θα ήθελα να συζητήσω τι θα κάνουμε για τις επερχόμενες εκλογές. Θα το συζητήσουμε εσωτερικά και θα δούμε τι είναι καλύτερο για την ομάδα»

Για την αρχηγία και την πιο ζόρικη σεζόν στον Παναθηναϊκός

Παπαπέτρου: «Είναι μεγάλη μου τιμή που διαδέχομαι αθλητές όπως ο Φράγκι και ο Δημήτρης. Πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου. Είναι σε μια δύσκολη στιγμή. Είχα την τιμή να συνεργαστώ με ηγέτες που έδιναν το παράδειγμα. Αυτό είναι το πρώτο μέλημα το δικό μου. Να πάρω αυτά που θα μου δώσουν οι άνθρωποι του ΠΑΟ και να δώσω το μέγιστο. Χαίρομαι που είμαι εδώ. Υπάρχει ένα βάρος, αλλά η χαρά και η ανυπομονησία είναι πολύ μεγαλύτερ».

Για την παρουσία μορφών όπως ο Αλβέρτης και ο Διαμαντίδης στην ομάδα

Αλβέρτης: «Εδώ μιλάμε για αθλητική προσπάθεια και πρέπει να είμαστε πιο ξεκάθαροι στο τι γίνεται. Γίνεται μια προσπάθεια με ανιδιοτέλεια, η πρόθεση είναι να μπούμε μπροστά να στηρίξουμε και να πετύχουμε όλοι, να δώσουμε μια ανάσα σε μια δύσκολη στιγμή. Δεν έχουμε ματαιοδοξία να γίνουμε κάτι. Δεν έχουμε να κυνηγήσουμε κάτι. Μένει η αγάπη και ο σεβασμός σε ένα άθλημα που μας γέμισε από όλες τις απόψεις. Είναι η υποχρέωσή μας».

Για την φράση «δεν μιλάμε πολύ, δουλεύουμε πολύ»

Βόβορας: «Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Μου αρέσει να δουλεύω. Δεν έχει να κάνει με κάτι άλλο, αλλά με εμένα. Όλα θα φανούν στο γήπεδο. Θα παρουσιάσουμε κάτι που ο κόσμος θα στηρίξει και θα το αγαπήσει».

Για την απουσία Ολυμπιακού, Ρεθύμνου και Ηφαίστου

Αλβέρτης: «Οι καιροί είναι δύσκολοι, υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Η χρονιά θα είναι λίγο περίεργη. Η απουσία του Ολυμπιακού ήταν επλογή του και σίγουρα επηρεάζει το ελληνικό μπάσκετ. Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας είναι κάποια πράγματα πέρα από εμάς».

Ο Διαμαντίδης συμπλήρωσε: «Όλοι θέλουν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν είναι όμορφο να φεύγουν οι ομάδες, αλλά δεδομένου των καταστάσεων που ζούμε, δεν είναι όπως τα θέλουμε. Όσο για τον Ολυμπιακό, συμφωνώ με τον Φράγκι κι εμείς εστιάζουμε στη δική μας ομάδα. Τα υπόλοιπα δεν είναι στη δικαιοδοσία μας».

Για διαρκείας και φοροελαφρύνσεις

Τριαντόπουλος: «Μας ζητάει ο κόσμος διαρκείας για να στηρίξουν την ομάδα, ακόμα και αν δεν ανοίξουν τα γήπεδα. Πολλοί το ζητάνε. Το ΟΑΚΑ θα είναι η έδρα μας. Δεν υφίστανται άλλα γήπεδα. Υπήρξαν σκέψεις και μας είχαν πει κάποιες σκέψεις από την Κυβέρνηση για φοροαπαλλαγές, για α μπορέσουν τα σωματεία να ανταπεξέλθουν στην κρίση. Υπήρξε δέσμευση για μείωση στο ΦΠΑ των εισιτηρίων ή στη φορολογία των παικτών. Δεν έχουμε δει κάτι επίσημα. Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να βοηθήσει την κατάσταση και να μην έχουμε άλλα φαινόμενα με ομάδες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν. Είναι μια πού δύσκολη χρονιά που θα αλλάξει τον κόσμο. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».