Πανικός στη Στοκχόλμη! Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς | dete

Πανικός στη Στοκχόλμη! Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς

 Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πολίτες έξω από το Capio Vårdcentral Högdalen, στη Στοκχόλμη. Τουλάχιστον 3 άνθρωποι τραυματίστηκαν, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει αν είναι σοβαρά.

«Μια ηλικιωμένη γυναίκα πάτησε λάθος πεντάλ και έπεσε πάνω σε 3 ανθρώπους», δήλωσε στην εφημερίδα Expressen ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Οι αρχές κλήθηκαν στο σημείο λίγο πριν από τη 1 μ.μ. τοπική ώρα. Έσπευσαν οχήματα έκτακτης ανάγκης, ενώ ακούστηκε να προσεγγίζει και ένα ελικόπτερο.

Η οδηγός πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 80, με υπάλληλο της υπηρεσίας διάσωσης να δηλώνει στο SVT πως δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή κάτι παρόμοιο.

Ξύπνησαν μνήμες στη Στοκχόλμη

Αμέσως σήμανε συναγερμός μετά μάλιστα και από την επίθεση με φορτηγό νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Ο Rakhmat Akilov, από το Ουζμπεκιστάν, ήταν αυτός που οδήγησε το φορτηγό πάνω στους πεζούς, σκοτώνοντας 5 ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Αργότερα δήλωσε στις αρχές πως είχε πετύχει τον στόχο του. «Η αιματηρή επίθεση ήταν εκδίκηση για τον βομβαρδισμό του Ισλαμικού Κράτους», τόνισε χαρακτηριστικά.