ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ:13 διαρρήξεις… την εβδομάδα! «Μπάτε σκύλοι αλέστε» στην Πανεπιστημιούπολη – Επιθέσεις και σε φοιτητές | dete

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ:13 διαρρήξεις… την εβδομάδα! «Μπάτε σκύλοι αλέστε» στην Πανεπιστημιούπολη – Επιθέσεις και σε φοιτητές

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα από τις επανειλημμένες κλοπές και φθορές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, εγείροντας εύλογα ερωτήματα για την ασφάλεια στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης.Για να διαπιστώσει κάποιος την κατάσταση που επικρατεί, αρκεί να συμβουλευθεί τον πίνακα με τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων και παρενόχλησης που έχει στα χέρια της η Πρύτανις του Πανεπιστημίου κ. Κυριαζοπούλου.Μόνο στο χρονικό διάστημα από τις 23 Μαΐου μέχρι 31 Μαΐου συνέβησαν τα εξής περιστατικά:

* 11 διαρρήξεις οχημάτων. Θύματα διάρρηξης έπεσαν 4 καθηγητές και 7 φοιτητές.

* Διάρρηξη στο κυλικείο στο ισόγειο του κτιρίου Α.Θ.Ε.

* Διάρρηξη περιπτέρου που βρίσκεται κοντά σε κτίριο διοίκησης.

* Παρενόχληση φοιτητών από επιδειξία ρομά

Συμμορία!

Φοιτητές σε γραπτές τους αναφορές έχουν μιλήσει ακόμη και για «συμμορία» που δρα στον χώρο του Πανεπιστημίου. Σε αναφορά φοιτητή στις 8 Απριλίου 2015 γίνεται λόγος για διαρρήξεις από παρέα 6-7 ατόμων που κινούνταν ανενόχλητοι στα πάρκινγκ του Πανεπιστημίου και έκαναν διαρρήξεις. Σε άλλη αναφορά στις 30 Μαϊου γίνεται λόγος για ρομά που περπατούσε ολόγυμνος και έδειχνε τα γεννητικά του όργανα, ενώ έπεφτε γυμνός πάνω σε φοιτητές που εκείνη την στιγμή περπατούσαν αμέριμνοι στους χώρους.

Οι προσπάθειες της Πρυτανικής Αρχής

Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας υπάρχουν εννέα φύλακες σε βάρδιες, που χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους ενώ αναμένεται άλλοι πέντε φύλακες να επιστρέψουν από την διαθεσιμότητα. Με τα σημερινά δεδομένα πάντως δεν υπάρχει δυνατότητα να ενισχυθεί το δυναμικό της φύλαξης, αφού άλλα χρήματα από το ίδιο το Πανεπιστήμιο δεν μπορούν να εξοικονομηθούν.Η Πρυτανική Αρχή για το λόγο αυτό, από την έναρξη της θητείας της, έχει στείλει έγγραφα στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας, εστιάζοντας στο σοβαρό πρόβλημα φύλαξης του Πανεπιστημίου και τις παραβατικές πράξεις ζητώντας μάλιστα επιπλέον χρηματικό ποσό για την φύλαξη, δεδομένων των 2.500 στρεμμάτων και 100 κτιρίων της Πανεπιστημιούπολης.Προκειμένου μάλιστα να μην αποσιωπηθεί το θέμα, ενημερώνονται συνεχώς αρμοδίως, εγγράφως, όλες οι υπηρεσίες, και έχουν γνωστοποιηθεί όλα τα καταγγελλόμενα περιστατικά, τόσο από τους φύλακες όσο και από μέλη της κοινότητας. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να γίνει περίφραξη όλης της Πανεπιστημιούπολης.