Πανελλαδικές – Πατρινοί υποψήφιοι που πέτυχαν πρωτιές μιλούν για το μυστικό της επιτυχίας τους | dete

Πανελλαδικές - Πατρινοί υποψήφιοι που πέτυχαν πρωτιές μιλούν για το μυστικό της επιτυχίας τους

Η Λουκία- Μαρία Μαλαγκονιάρη εκπλήρωσε το όνειρό της και μπήκε 1η (με το νέο σύστημα Γενικών Λυκείων)  στην Ιατρική της Πάτρας έχοντας συγκεντρώσει 18.825 μόρια,

«Το μυστικό της επιτυχίας δεν είναι η προσπάθεια των τελευταίων χρόνων, όπως νομίζουν πολλοί, αλλά η συνολική σου πορεία από το Γυμνάσιο. Είναι το συστηματικό διάβασμα και οι βάσεις που θέτεις από νωρίς. Είναι ο τρόπος που έχεις μάθει να διαβάζεις.

Αν και η καραντίνα ήταν μία ευκαιρία για ξεκούραση από το απαιτητικό πρόγραμμα του σχολείου και του φροντιστηρίου, εμένα με δυσκόλεψε και με έβγαλε από το πρόγραμμα μου. Ήταν πρόκληση το να μην αποδιοργανωθείς και να μην χάσεις τη σειρά σου». O Παναγιώτης Τζανής πέτυχε τον στόχο του και μπήκε στο Τμήμα Ιατρικής, στην  Πάτρα.

Έδωσε για δεύτερη χρονιά φέτος πανελλήνιες εξετάσεις καθώς πέρσι δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του. Αυτή τη φορά κατάφερε να συγκεντρώσει 18.916 μόρια και να περάσει πρώτος από τους απόφοιτους στην Ιατρική.

«Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Πέρσι δεν είχα το ανάλογο και αυτή τη φορά αισθάνομαι δικαιωμένος. Για να πετύχει κάποιος στις Πανελλήνιες θα πρέπει να έχει έναν σκοπό, ένα στόχο, και με συνέπεια, πίστη και προγραμματισμό να προσπαθήσει να το πετύχει. Χρειάζεται και ψυχραιμία. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Με την καραντίνα επιβραδυνθήκαν οι ρυθμοί μας αλλά σίγουρα υπήρχε περισσότερος χρόνος για διάβασμα».

H Παναγιώτα Χασιακού με 19.050 μόρια πέτυχε τον στόχο της και μπήκε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πάτρας και μάλιστα... πρώτη! «Θεωρώ ότι η περίοδος της καραντίνας έπαιξε σημαντικό ρόλο και ότι ήταν πραγματική ευλογία για εμάς. Πιστεύω ότι μας ευνόησε αυτή η κατάσταση. Κοιμόμουν καλά, πράγμα που με βοήθησε πολύ » λέει χαρούμενη.

H Γεωργία Κανελλάκη μέσα από τις Πανελλήνιες πέτυχε να μπει στη σχολή που ήταν η πρώτη της επιλογή. Με 18.975 μόρια μπήκε στη Στρατιωτική Νομική Θεσσαλονίκης.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και αισθάνομαι περήφανη για τον εαυτό μου γιατί έχω παλέψει γι αυτό το αποτέλεσμα. Δεν έχω κοιμηθεί για να τα καταφέρω, όμως όλα όσα πέρασα είναι πλέον μια γλυκιά ανάμνηση και νιώθω πολύ καλά. Η περίοδος της καραντίνας δεν με επηρέασε αρνητικά. Στην αρχή υπήρξε μία χαλάρωση (όχι απαραίτητα κακή), ξεκουράστηκα και στην πορεία αυξήθηκαν οι ώρες διαβάσματος. Με βοήθησαν πολύ οι καθηγητές μου στο φροντιστήριο και στο σχολείο αλλά και η οικογένεια μου. Τους ευχαριστώ πολύ».

Μπορεί η περίοδος της καραντίνας, όπως εξομολογείται, να την αποσυντόνισε, όμως τελικά η Νίκη Δουκούρη κατάφερε να συγκεντρώσει 18.250 μόρια και να περάσει 2η στη Σχολή Μηχανολόγων -Αεροναυπηγών Πάτρας.

«Πριν τις εξετάσεις δεν περίμενα ότι θα έχω ένα καλό αποτέλεσμα, στην πορεία όμως ήξερα ότι είχα πάει αρκετά καλά, αλλά δεν περίμενα ότι τελικά πήγα τόσο καλά. Η περίοδος της καραντίνας δυσκόλεψε τα πράγματα γιατί μας αποσυντόνισε και μας έβγαλε από τον ρυθμό μας. Για να καταφέρει κάποιος να πάει καλά στις Πανελλήνιες θα πρέπει να έχει υπομονή αλλά και αυτοπεποίθηση»