Παναχαϊκό: Διέρρηξαν το Καταφύγιο Πρασουδίου!

04.10.2020 / 13:31
panaxaiko-katafygio

Διάρρηξη σημειώθηκε στο καταφύγιο Πρασουδίου, στο Παναχαϊκό. Το συμβάν ανακάλυψαν μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Πάτρας που επισκέφθηκαν το καταφύγιο.«Την Παρασκευή 21 Αυγούστου μέλη του ΕΟΣ Πάτρας επισκέφτηκαν το καταφύγιο Πρασουδίου στο Παναχαϊκό και διαπίστωσαν ότι είχε πραγματοποιηθεί διάρρηξη. Οι διαρρήκτες αφαίρεσαν τη γεννήτρια πετρελαίου, όλες τις φιάλες γκαζιού και περίπου 15 κουβέρτες.

 Άμεσα ενημερώθηκε η Ασφάλεια Πατρών και υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Αν και έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν απόπειρες διάρρηξης και έχουν προκληθεί ζημιές και καταστροφές στο καταφύγιο και στον περιβάλλοντα χώρο του, είναι η πρώτη φορά που η βλάβη είναι τόσο μεγάλη. Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι δεν σέβονται και δεν κατανοούν την προσπάθεια του συλλόγου αλλά και την συμβολή του καταφυγίου στην ορειβατική κοινότητα και την προσφορά του

σε άλλες ομάδες και συλλόγους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το βουνό, στους νέους αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Τα δύο καταφύγια στο Παναχαϊκό αποτελούν ιδιοκτησία του ΕΟΣ Πάτρας. Η συντήρηση και η λειτουργία των καταφυγίων απαιτούν ένα μεγάλο μέρος από τους λιγοστούς πόρους του συλλόγου και γίνονται με εργασία που προσφέρουν εθελοντικά τα μέλη του. Τέτοιες ενέργειες δυσχεραίνουν ακόμα πιο πολύ αυτό το έργο. Θεωρούμε την ενέργεια αυτή απαράδεκτη και θέλουμε να παρακαλέσουμε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι να μας ενημερώσει μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης στο eo[email protected] ή στο τηλέφωνο2610273912», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα