Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος: Ο Αμαλιαδίτης σκηνοθέτης του «Καφέ της Χαράς» | dete

Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος: Ο Αμαλιαδίτης σκηνοθέτης του «Καφέ της Χαράς»

Ο Αμαλιαδίτης είναι ο σκηνοθέτης της πιο πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Καφέ της Χαράς». Ο  Τάκης Μιχαήλ, δηλαδή ο Αμαλιαδίτης Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος, ανέλαβε να σκηνοθετήσει για τον ΑΝΤ1 το remake της ελληνικής τηλεοπτικής κωμικής σειράς που σήμερα «κτυπάει» τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης.

Ο χαμηλού προφίλ, αλλά μεγάλων δυνατοτήτων Τάκης Μιχαλακόπουλος ξεκίνησε ως ηθοποιός και μάλιστα τα πρώτα του βήματα τα έκανε δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη στην θεατρική παράσταση «Εβίτα». Στην πορεία τον κέρδισε η σκηνοθεσία ενώ είχε δουλέψει ως βοηθός δίπλα σε καταξιωμένους σκηνοθέτες. Ο Αμαλιαδίτης σκηνοθέτης έχει πλούσια σκηνοθετική πορεία σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς με γνωστές τηλεοπτικές σειρές.

«Περίμενα την πρωτιά»

Ο σκηνοθέτης δεν αιφνιδιάστηκε από τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης της σειράς. Απλά ακολούθησε μια απλή συνταγή. «Περίμενα ότι θα έχει υψηλά νούμερα τηλεθέασης η σειρά, γιατί προσπάθησα να δώσω ξανά εκείνο το «καφέ της Χαράς» που είχε αγαπήσει ο κόσμος » δήλωσε στην «Πατρίς» ο σκηνοθέτης.   Το «καφέ της Χαράς» θεωρείται μια από τις γνωστότερες ελληνικές σειρές που δημιουργήθηκαν ποτέ, ενώ λόγω των διαρκών επαναλήψεων για πολλά χρόνια, η σειρά έχει θεωρηθεί καλτ και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής ακόμα και σε τηλεθεατές που δεν είχαν γεννηθεί την εποχή της αρχικής προβολής της.

Οι τρεις πρώτες σεζόν της σειράς προβλήθηκαν από το 2003 έως το 2006, ενώ η τέταρτη σεζόν προβάλλεται από το 2019 έως σήμερα. Σκηνοθέτες της σειράς είναι ο Κώστας Λυχναράς (1η σεζόν) και ο Τάκης Μιχαήλ (2η έως 4η σεζόν).

«Αγαπώ τον τόπο μου»

Ο Τάκης Μιχαήλ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Πατρίς» για τον τόπο καταγωγής του,  είπε: «Αγαπώ την Αμαλιάδα και όποτε μπορώ βρίσκομαι στον τόπο που γεννήθηκα  μαζί με την γυναίκα μου και την 16χρονη κόρη μου. Ιδιαίτερα τα καλοκαίρια και όποτε το επιτρέπουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Άλλωστε είμαι δημότης Αμαλιάδος, δεν έχω μεταφέρει την οικογενειακή μου μερίδα». Ο Τάκης Μιχαήλ, έχει δυο αδελφές την Μαρία και την Αδαμαντία, η οποία διαμένει στην Αμαλιάδα.

Πηγη: patrisnews.com