Πανάκριβο το πετρέλαιο θέρμανσης | dete

Πανάκριβο το πετρέλαιο θέρμανσης

 

Μπαίνει ο χειμώνας σιγά - σιγά, με τη θερμοκρασία ολοένα να πέφτει και το καλοκαίρι να δείχνει ότι πλέον έχει ετοιμάσει τις βαλίτσες του και έχει ήδη αναχωρήσει.

Η θέρμανση και ο τρόπος εξασφάλισής της θα είναι το ζήτημα που θα απασχολήσει για ακόμα μία χρονιά δεκάδες νοικοκυριά της Πάτρας που θα πρέπει να βρουν μια λύση, με γνώμονα πάντα τα οικονομικά τους δεδομένα. Η διανομή πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου, όμως, οι εκτιμήσεις λένε ότι λίγα νοικοκυριά θα επιλέξουν το πετρέλαιο για να ζεσταθούν.

Βλέπετε, οι οικονομικές δυνατότητες της πλειοψηφίας των νοικοκυριών παραμένουν περιορισμένες, ενώ φέτος η τιμή του πετρελαίου βενζίνης, αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,10 ευρώ το λίτρο και να φτάσει έως και το 1,20.

Η αύξηση, δηλαδή της βενζίνης, σε σύγκριση με πέρυσι, αναμένεται να κυμανθεί σε ποσοστό τουλάχιστον 20%. Το γεγονός αυτό θα παίξει αρνητικό ρόλο στο να βάλουν τα νοικοκυριά πετρέλαιο, με τα περισσότερα διαμερίσματα και τις πολυκατοικίες, να μένουν για ακόμα μία χρονιά χωρίς καλοριφέρ.

Τι και αν, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πολυκατοικίες που δεν λειτουργούν τα καλοριφέρ τους και δεν βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης, θα έχουν μέσα στα επόμενα χρόνια πρόβλημα στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους, από την υγρασία.

Τα νοικοκυριά δεν έχουν χρήματα για να ανταποκριθούν στην αυξημένη τιμή του πετρελαίου, ενώ στις περισσότερες πολυκατοικίες οι οφειλές των κοινοχρήστων έχουν ξεπεράσει τον ένα χρόνο.

Έτσι, οι περισσότεροι θα αναζητήσουν και φέτος εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, με τζάκια, μπουκάλες υγραερίων, θερμοπομπούς ή ακόμα και καλοριφέρ λαδιών.