ΠΑΜΕ: “Μπλόκο στα μέτρα-Όχι στα μνημόνια διαρκείας…..” | dete

ΠΑΜΕ: "Μπλόκο στα μέτρα-Όχι στα μνημόνια διαρκείας....."

Να μη δεχτούμε τη φτώχεια!

Να αρνηθούμε τα νέα μέτρα!

Τέρμα οι θυσίες!

Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε!

Έχουμε χρέος απέναντι στη ζωή μας και στα παιδιά μας, να αντισταθούμε.

Μπορούμε να αποκρούσουμε τη φτώχεια και την εξαθλίωση!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αδιάκοπη επίθεση των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέναντι στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Η «εθνική περηφάνια» και η «σκληρή διαπραγμάτευση» και της νέας κυβέρνησης, μας φέρνει αγκαλιά με νέο πακέτο άγριων μέτρων.

Να μην περάσει η μαυρίλα, η απογοήτευση, ο συμβιβασμός, η ηττοπάθεια. Κόντρα στους εκβιασμούς, τα ψέματα, τις αυταπάτες και τους έντιμους συμβιβασμούς να ορθώσουμε αγωνιστικό ανάστημα.

Εμείς έχουμε τη δύναμη! Να πιστέψουμε στη δύναμη που έχουν οι συλλογικοί αγώνες, η πίεση σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Να αξιοποιήσουμε τη δύναμη μας έτσι όπως δεν την έχουμε δοκιμάσει ως σήμερα. Να μπούμε στη μάχη πιο αποφασιστικά.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,

Μην κάθεσαι σκυφτός! Μη μένει αμέτοχος στους αγώνες που γίνονται. Μην παραμυθιάζεσαι από τους εκμεταλλευτές, τις νέες και παλιές κυβερνήσεις και το συνάφι τους. Η ελπίδα δεν ήρθε για σένα. Η νέα αντιλαϊκή συμφωνία, το νέο «μνημόνιο», φέρνει νέα μέτρα που συμπληρώνουν και ενδυναμώνουν τα παλιά. Κανένας αντεργατικός-αντιλαϊκός νόμος των προηγούμενων μνημονίων δεν καταργήθηκε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Να πούμε όχι:

Στους νέους και παλιούς αντιασφαλιστικούς νόμους
Στο συνεχόμενο χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, στις συντάξεις
Στους νέους φόρους και τα νέα χαράτσια
Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:

 

·                     Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

·                     Κάλυψη όλων των απωλειών.

·                     Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.

·                     Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

·                     Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Να απαντήσουμε με αγώνες ενάντια στους εκμεταλλευτές που μας γεμίζουν φτώχεια.

Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑ! ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!

Τέρμα οι θυσίες για τη σωτήρια των κεφαλαιοκρατών και τα κέρδη των δανειστών

Μέσα σε πέντε μήνες η δήθεν απειθαρχία στην πληρωμή των χαρατσιών έγινε «εθνικό καθήκον». Οι αόριστες προεκλογικές υποσχέσεις για κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ακόμα και τα ψίχουλα που δεσμευόταν ότι θα δώσει η κυβέρνηση μέσω της 13ης σύνταξης, αποδείχτηκαν φούμαρα όπως είχαμε προβλέψει, έγιναν αέρας κοπανιστός. Τα κινήματα των αγανακτισμένων και των «Δεν πληρώνω» αφού έπαιξαν το ρόλο τους, στην υπηρεσία της αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, εξαφανίστηκαν.

Βαφτίζουν τα μνημόνια, «νέα συμφωνία» καμία ανοχή στην κοροϊδία!

Το σκίσιμο των μνημονίων, έγινε στην πορεία «έντιμος συμβιβασμός» για να φτάσουμε σήμερα στο 3ο μνημόνιο. Η συγκυβέρνηση μας θέλει συμμέτοχους να συνυπογράψουμε από κοινού την νέα αντιλαϊκή συμφωνία, τα νέα άγρια μέτρα που θα ρημάξουν τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας.

Φτώχεια και μνημόνια για την εργατιά,  Κέρδη και προνόμια για τα αφεντικά!

Τα νέα βάρβαρα μέτρα όπως και τα προηγούμενα δεν είναι άσχημα για όλους. Τα μονοπώλια, οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεργοδότες τα αναζητούσαν χρόνια και είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των μέτρων που μας εξαθλιώνουν.

Το έλλειμμα στις τσέπες της κάθε εργατικής οικογένειας, οι μισθοί πείνας, οι πενιχρές συντάξεις, τα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, η ανεργία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις πολλαπλασιάζουν τα κέρδη της άλλης όχθης, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας, των μονοπωλιακών ομίλων.

Αυτοί έφεραν τα όλα τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις για να στηρίξουν την κερδοφορία τους στην κρίση και στην περίοδο της ανάκαμψης. Πίσω από τα τρανταχτά συνθήματα και τις αόρατες πλέον κόκκινες γραμμές, αυτούς υπηρετεί η νέα κυβέρνηση και οι σύμμαχοι της, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι πανίσχυροι.

Εμείς είμαστε πιο πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει.

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!

Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.

Η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάκαμψη, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων απαιτεί ακόμα μεγαλύτερες θυσίες από την εργατική τάξη. Η πολιτική που σπέρνει από τη μία φτώχεια και από την άλλη κέρδη, δεν είναι από λάθος υπολογισμένη. Αυτός είναι ο δρόμος για να ξεπερνάει ο καπιταλισμός, την κρίση του.

Δεν πρέπει να παραιτηθούμε από τον αγώνα για μια ανάπτυξη που κριτήριο της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, για δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος, χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.

Εμείς έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να καταργήσουμε μνημόνια κι αφεντικά!