ΠΑΜΕ ΑΧΑΪΑΣ: “Καμιά αναμονή, ξεσηκωμός τώρα να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης!” | dete

ΠΑΜΕ ΑΧΑΪΑΣ: "Καμιά αναμονή, ξεσηκωμός τώρα να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης!"

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην εφαρμογή όσων προβλέπει το 3ο μνημόνιο. Προετοιμάζει το έδαφος για νέα σαρωτική επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο απ’ την κοινωνική ασφάλιση. Έρχεται να νομιμοποιήσει ειλημμένες αποφάσεις της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων.

Προωθούν ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου - ντόπιου και ευρωπαϊκού- με απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους της από τις ασφαλιστικές εισφορές, που θα φέρει μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις. Στρώνουν το έδαφος για ένα ασφαλιστικό με το οποίο μας καταδικάζουν για δουλειά μέχρι τον τάφο ακόμη και για τα βαρέα και ανθυγιεινά, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης σε 40.

Ενώ θα προβλέπονται προκαθορισμένες εισφορές σε ατομικούς λογαριασμούς για τον κάθε εργαζόμενο, θα είναι αβέβαιο το τελικό ποσό της σύνταξης.

Τα μέτρα μας αφορούν όλους, συνταξιούχους και εργαζόμενους που έχουν πληρώσει πολλαπλάσια τα χρόνια της δουλειάς και ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν. Αφορούν τη νέα γενιά που δεν θα καταφέρει να πάρει ποτέ σύνταξη με την ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας να καλπάζουν, που δεν θα έχει γιατρό ή νοσοκομείο, φάρμακα αν αρρωστήσει.

 

Την ίδια στιγμή μειώνουν τις εισφορές στους μονοπωλιακούς ομίλους από ανταποδοτικά τέλη από πρόστιμα και αναδρομικά. Χαρίζουν εκατομμύρια σε μονοπωλιακά μεγαθήρια και κυνηγούν ψευτοσυντάξεις των υπερηλίκων.

Ισοπεδώνουν το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Στρώνουν το έδαφος στη δράση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών για όσους έχουν και μπορούν να πληρώσουν, με τη συντριπτική πλειοψηφία να λαμβάνει παροχές επιπέδου «πτωχοκομείου».

Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, έρχεται νέο κύμα μέσα στο Νοέμβρη. Οι

εργοδότες, με τη στήριξη κυβέρνησης, ΣΕΒ επιχειρούν την πλήρη ασυδοσία.

Προωθούν την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση συλλογικών

διαπραγματεύσεων, το τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας για να

αυγαταίνουν τα δικά τους κέρδη.

Τα συγκεκριμένα μέτρα χτυπούν κατακτήσεις αιματηρών αγώνων που αναπτύχθηκαν απ’ το ταξικό εργατικό κίνημα τα προηγούμενα χρόνια. Δικαιώματα που κρατήσαμε με νύχια και δόντια μέσα στην κρίση, για να ‘ρθει τώρα η κυβέρνηση της κατ' όνομα και μόνον "αριστεράς" για να τα σαρώσει.

Αυτή είναι η υπηρεσία που προσφέρει στα αφεντικά της, το μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ και προκαλεί όταν ισχυρίζεται ότι στα νέα μέτρα υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη.

Είναι η ώρα η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Να δοκιμάσουμε τη μεγάλη μας δύναμη, τον οργανωμένο αγώνα σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την πολιτική και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους και την ΕΕ.

 

Κανένας εργάτης, κανένας νέος δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση.

Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την προσπάθεια διαχωρισμού των κλάδων, αλλά ούτε από τη λογική των ισοδύναμων μέτρων, ή της ηπιότερης εφαρμογής.

Στη φτώχεια, την ανεργία, την κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή.

Ανακούφιση μπορεί να υπάρξει μόνο με τον αγώνα για να παρεμποδίσουμε αυτή την επίθεση, να ανοίξουμε το δρόμο για την ανάκτηση των απωλειών των τελευταίων χρόνων και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς!

Δεν είναι ανίκητοι! Έχουμε τη δύναμη να ανακόψουμε την επίθεση!

Τους επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα νέα μέτρα! Δε δεχόμαστε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν στο συνδικάτο να γίνει πιο μαζικό να κάνουμε δική μας υπόθεση τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους!

Να παραμείνουν οι νόμοι τους στα χαρτιά, να μη φτάσει στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο που θα καταργεί την κοινωνική ασφάλιση.

ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.

 

Δε θα ανεχτούμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας».

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΕΙΟΥ.