Παιχνίδι ανταλλαγής σεξουαλικών ρόλων σε παράσταση που σκηνοθετεί η τρανσέξουαλ Φένια Αποστόλου

«Είναι μια παράσταση πιο επίκαιρη από ποτέ» λέει στην «Espresso» η σκηνοθέτρια, η οποία έχει δημιουργήσει τη δική της χοροθεατρική ομάδα Λυδία Λίθος, με την οποία έχει παρουσιάσει μια σειρά από ενδιαφέρουσες παραστάσεις χορού και θεάτρου.

Η ταλαντούχα καλλιτέχνις έγινε τρανσέξουαλ το 2008, ύστερα από την ερμηνεία της στην ταινία «Ο γιος του Τσάρλι» του Καρόλου Ζωναρά, στην οποία υποδύθηκε μια διεμφυλική, και από τότε φόρεσε τα φουστάνια και στην προσωπική της ζωή.

«Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην παράσταση της “Λορίν” που έχω σκηνοθετήσει. Ενας παντρεμένος άντρας με πρόφαση το καρναβάλι ντύνεται Λορίν Μπακόλ και προτρέπει τη γυναίκα του να ντυθεί Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Παίζουν με δική τους προτροπή ένα παιχνίδι ανταλλαγής σεξουαλικών ρόλων και στο τέλος ο άντρας -μέσα από μια σειρά αποκαλύψεων και ανατροπών- ανακαλύπτει πως θέλει να γίνει γυναίκα» μας εξηγεί η Φένια Αποστόλου και προσθέτει πως αυτό συμβαίνει με όλους εκείνους κι εκείνες που μέσα από πολλά χρόνια καταπίεσης και προσκόλλησης στα κοινωνικά πρότυπα ανακαλύπτουν την ταυτότητα του φύλου τους. Τους δύο ρόλους υποδύονται ο Ιωάννης Αθανασόπουλος (Πέδρο) και η Βιργινία Ταμπαροπούλου (Ρόζα).