Πήλιο: Νέα τροπή με εξώδικο για την οχιά που πετάχτηκε και δάγκωσε μωρό – Εφιάλτης για βρέφος 19 μηνών! | dete

Πήλιο: Νέα τροπή με εξώδικο για την οχιά που πετάχτηκε και δάγκωσε μωρό – Εφιάλτης για βρέφος 19 μηνών!

Με εξώδικο απαντά προς την γιαγιά του 19 μηνών παιδιού που πριν από περίπου δύο μήνες απασχόλησε την επικαιρότητα με την καταγγελία της ότι φίδι τσίμπησε τον εγγονό της και ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, η παιδίατρος Αναστασία Κατσιαρδάνη, διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του «Αχιλλοπουλείου».

Όλα είχαν συμβεί στις 23 του περασμένου Ιούλη. Σύμφωνα με τη γιαγιά «το Νοσοκομείο Βόλου δεν έδειξε την σοβαρότητα που έπρεπε», οι αρμόδιοι «ήταν ανεύθυνοι και αδιάφοροι», ενώ δεν υπήρχε αντιοφικός ορός, που έπρεπε να χορηγηθεί άμεσα. Μέσα στην αγωνία και το άγχος τους, βέβαια, αναφέρουν και έναν ακόμη στόχο της δημοσιοποίησης, όπως δηλώνουν οι παππούδες του μωρού, ώστε «να μην βρεθεί άλλο παιδάκι στην δική μας θέση».

Η παιδίατρος απαντάει με εξώδικο

«Το 19 μηνών προνήπιο, ο εγγονός σας, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου γύρω στις 14:15 (γεγονός που τεκμηριώνεται ηλεκτρονικά), με συνοδούς εσάς και το σύζυγό σας, που αναφέρατε ως ιστορικό ότι το παιδί έχει χτυπήσει στο αριστερό του χέρι σε πέτρα που βρισκόταν πάνω σε κορμό δέντρου στην εξοχική σας κατοικία στο Βένετο όπου παραθερίζατε.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο μικρός ασθενής δεν παραπέμφθηκε απευθείας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) της Παιδιατρικής Κλινικής αλλά της Ορθοπαιδικής και Χειρουργικής Κλινικής, αφού ζητούσατε επιμόνως να γίνει ακτινογραφικός έλεγχος, ο οποίος αποδεικνύεται πως διενεργήθηκε στις 14:29, διαγνώσθηκε στη συνέχεια και κατόπιν το παιδί επισκέφθηκε ξανά το ΤΕΠ Ορθοπαιδικής και Χειρουργικής για να εξεταστεί και να συνεκτιμηθεί με το αποτέλεσμα της ακτινογραφίας και το αναφερόμενο από εσάς ιστορικό.

Το αληθές λοιπόν είναι ότι μετά από όλα αυτά το παιδί παραπέμφθηκε στο ΤΕΠ Παιδιατρικής, με εσάς και το σύζυγό σας να εξακολουθείτε να διατείνεστε πως το παιδί έχει χτυπήσει στο αριστερό του χέρι! Από τα ανωτέρω προκύπτει πως όλως ψευδώς ισχυριστήκατε στα ΜΜΕ ότι ο σύζυγός σας από την αρχή ανέφερε στους ιατρούς ότι το παιδί δαγκώθηκε από φίδι.

Μάλιστα σκοπίμως αποκρύψατε από τα ΜΜΕ ότι πριν προσέλθετε στο Νοσοκομείο του Βόλου επισκεφθήκατε το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπου επίσης ισχυριζόσασταν ότι το παιδί χτύπησε το χέρι του σε πέτρα, ήσαστε δυσαρεστημένη γιατί δεν του βγάλανε ακτινογραφία και μάλιστα ενισχυτικό της αλήθειας των όσων αναφέρω είναι ότι φέρατε το παιδί στο Νοσοκομείο Βόλου με νάρθηκα στο χέρι του!

«Μας λέγατε ότι φίδια δεν υπάρχουν»

Μάλιστα το αληθές είναι ότι όταν πρώτη φορά ακούσατε από το ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής και συγκεκριμένα από εμένα, ότι το παιδί δαγκώθηκε από φίδι, εκπλαγήκατε και ισχυριζόσασταν χαρακτηριστικά ότι στην αυλή σας φίδια δεν υπάρχουν!

Το παιδί λοιπόν μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ της Παιδιατρικής Κλινικής γύρω στις 15:00. Την ημέρα εκείνη βρισκόμουν σε ενεργό 24ωρη εφημερία, εντός του νοσοκομείου. Ενημερώθηκα αρχικά τηλεφωνικά για το περιστατικό από ειδικευόμενο της Παιδιατρικής Κλινικής που ηλεκτρονικά τεκμηριώνεται πως με κάλεσε στο κινητό μου στις 15:11 και 15:13 και στις 15:14-15:15 ευρισκόμουν ήδη στο ΤΕΠ Παιδιατρικής. Πρώτη εγώ αμέσως μόλις είδα το παιδί διέγνωσα πως επρόκειτο για δήγμα φιδιού και ότι ως δηλητηριώδες δήγμα θα έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε.

Συνεπώς ψευδέστατα και εντελώς συκοφαντικά προσβάλλοντας με τόσο ως ιατρό όσο και ως άνθρωπο αναφέρατε στα ΜΜΕ ότι μόνο οι μαθητευόμενοι ήταν κοντά στον εγγονό σας, ότι στις 16:15 εγώ δεν είχα εμφανιστεί και ότι στις 16:30 οι συνάδελφοι αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του περιστατικού μετά από 2μιση ώρες απάθειας και ότι τότε, δηλαδή στις 16:30 εμφανίστηκα εγώ η Διευθύντρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Παιδιατρικής Κλινικής, αφού προφανώς με μπερδέψατε με την Αναισθησιολόγο, η οποία ήταν σε εφημερία ετοιμότητας και κλήθηκε από εμένα για να συνοδεύσει το παιδί στη διακομιδή του.

Άλλωστε υπάρχει σωρεία τεκμηρίων (τηλεφωνικών από το τηλ του ΤΕΠ και λοιπών ηλεκτρονικών που αποδεικνύουν την ενεργό μου εκεί παρουσία). Ψευδόμενη καταφανέστατα προσβάλατε στο έπακρο την τιμή, το κύρος και την υπόληψή μου παρουσιάζοντας με ως ανεύθυνη ιατρό παρά το γεγονός πως ήμουν δίπλα στον εγγονό σας από την πρώτη στιγμή που προσήλθε στο ΤΕΠ Παιδιατρικής, διέγνωσα αμέσως (λόγω εμπειρίας και ειδικής εξειδίκευσης στο θέμα), ότι επρόκειτο για δήγμα φιδιού και έκτοτε με μία ομάδα 10 συναδέλφων ιατρών ειδικών και ειδικευομένων (6 της Παιδιατρικής Κλινικής και 4 άλλων κλινικών, οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι), κάναμε το αρμόζον και ανθρωπίνως δυνατόν και διαχειριστήκαμε, όπως προανέφερα, άψογα το περιστατικό.

«Το νοσοκομείο μας είχε αντιοφικό ορό»

Τέλος ως προς τον αδικαιολόγητο ισχυρισμό σας ότι στο Νοσοκομείο Βόλου δεν υπήρχε αντιοφικός ορός σας ενημερώνω ότι προσωπικά γνώριζα από τις πληροφορίες της νοσηλεύτριας ΤΕΠ, από την πρώτη στιγμή, ότι υπήρχε στο ψυγείο αντιοφικός ορός, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τη λογοδοσία.

Άδικα, αναίτια, παραπλανητικά, καταχρηστικά και συκοφαντικά διαδώσατε στα ΜΜΕ ανακρίβειες και σαφή ψεύδη, ωθούμενη ίσως από άλλους;; παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βόλου και το προσωπικό ενδιαφέρον, ιατρικό και ανθρώπινο, που δείξαμε τόσο εγώ η ίδια για το παιδί, όσο και οι λοιποί συνάδελφοι. Σε διαφορετική περίπτωση είστε εντελώς αδικαιολόγητη όταν προβαίνετε σε τέτοιες ενέργειες και μάλιστα 10 ημέρες μετά το συμβάν.…..».

Πηγή: thenewspaper.gr