Πέτσας: Η Ελλάδα έχει στο πλευρό της όλους τους συμμάχους της | dete

Πέτσας: Η Ελλάδα έχει στο πλευρό της όλους τους συμμάχους της

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει στο πλευρό της όλους τους συμμάχους της», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ. Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ιστορικό βήμα το ότι κατατέθηκαν στη Βουλή οι Συμφωνίες με Ιταλία κι Αίγυπτο, «γιατί μεγαλώνει η Ελλάδα». Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, ασκώντας την προεδρία της ΕΕ, η Γερμανία έχει περισσότερους λόγους να προσπαθεί να έχει παρέμβαση στα θέματα που μπορούν να προκαλέσουν παρέμβαση στην ατζέντα της αυτό το εξάμηνο, κι ένα από αυτά είναι η στάση της Τουρκίας που παραμένει προκλητική.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας (ο οποίος έρχεται σήμερα στην Ελλάδα) χαρακτήρισε «λυπηρή και προς τη λάθος κατεύθυνσης την παράταση της τουρκικής NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reic.
Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι, όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός, αυξάνονται οι πιθανότητες ενός ατυχήματος. «Το βασικό ζήτημα είναι κατά πόσο κάποιος είναι ψύχραιμος και αποφασισμένος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.