“Πέταξε” για Βοστώνη ο Παναγιώτης Ραφαήλ – Ξεκίνησε το ταξίδι της ελπίδας | dete

"Πέταξε" για Βοστώνη ο Παναγιώτης Ραφαήλ - Ξεκίνησε το ταξίδι της ελπίδας

Με τις ευχές όλων να γυρίσει στην Ελλάδα γερός και δυνατός ο μικρός ήρωας Παναγιώτης Ραφαήλ "πέταξε" το μεσημέρι για την Βοστώνη.

Με νοσοκομειακό αεροσκάφος και με συνοδεία γιατρού και νοσηλευτή η οικογένεια ξεκίνησε το ταξίδι της ελπίδας, μετά και την στήριξη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε Ελλάδα και Κύπρο για την συγκέντρωση του υπέρογκου ποσού των 3,5 εκατ. ευρώ που απαιτείται για την θεραπεία.

Μάλιστα σε διαδικτυακό μήνυμά τους οι γονείς του μικρού ανέφεραν: Η μεγάλη μέρα έφτασε!!! Χάρη στην αστείρευτη αγάπη σας κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα!!! Δεν ξέρουμε πως να σας ευχαριστήσουμε! Παίρνουμε μαζί μας τις ευχές σας και με αισιοδοξία κοιτάμε μπροστά!! Ευχαριστούμε πολύ!!!! Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα

Ττο ταξίδι συνεχίζεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας για ανεφοδιασμό και στην συνέχεια ξεκίνησε για την πτήση μέχρι την Βοστώνη , όπου αναμένεται να φθάσει αργά το βράδυ.

Εκεί θα περιμένουν την οικογένεια μέλη της ομογένειας , που θα τους φιλοξενήσουν και θα τους έχουν κοντά τους για τους μήνες που θα απαιτηθεί να παραμείνουν στην Αμερική για την θεραπεία.

Ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής Δρ. Βασίλειος Δάρρας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και επικεφαλής του Τμήματος Νευρολογίας του Boston Children's Hospital, που έχει αναλάβει την θεραπεία του παιδιού, θα τους αναμένει επίσης , καθώς τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει σειρά εξετάσεων, πριν αρχίσει η χορήγηση του φαρμάκου, που μέχρι σήμερα έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα σε όσα παιδιά έχει χορηγηθεί.