Πέντε περιστατικά κορονοϊού στο ΠΓΝΠ – «Καθαρά» 93 δείγματα από το λιμάνι | dete

Πέντε περιστατικά κορονοϊού στο ΠΓΝΠ - «Καθαρά» 93 δείγματα από το λιμάνι

Πέντε περιστατικά κορονοϊού, εκ των οποίων το ένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται στο ΠΓΝΠ. Το πέμπτο περιστατικό που νοσηλεύεται στην κλινική κορονοϊού αφορά γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε χθες από το νοσοκομείο Καλαμάτας. Τα άλλα τρία περιστατικά νοσηλεύονται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.
Μία πενταμελής οικογένεια Σέρβων που έφτασε στα νησιά του Ιονίου με ιστιοφόρο, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης χθες δόθηκαν 93 αρνητικές απαντήσεις σε αντίστοιχο αριθμό δειγμάτων που είχαν ληφθεί από αφιχθέντες στο λιμάνι της Πάτρας.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
Είκοσι τέσσερα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.826 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων το 54,5% αφορά άνδρες.
Τα 24 επιπλέον κρούσματα που δηλώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ κατανέμονται γεωγραφικά στη χώρα ως εξής: 4 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 3 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 6 στην Ξάνθη, 4 στην Καστοριά, 3 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Αττική, 1 στην Ροδόπη και 1 στην Ημαθία.