Πένθος στον Απόλλωνα – Πέθανε ο ιδρυτής της Απολλωνιάδας, Γιώργος Δεληγιώργης | dete

Πένθος στον Απόλλωνα - Πέθανε ο ιδρυτής της Απολλωνιάδας, Γιώργος Δεληγιώργης

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Απόλλωνα Πατρών. Ο ιστορικός πρόεδρος της Απολλωνιάδας, Γιώργος Δεληγιώργης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Ο εκλιπών ήταν εκ των ιδρυτών της Απολλωνιάδας, που αποτέλεσε το μπασκετικό τμήμα του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, στην οποία και διετέλεσε ο πρώτος πρόεδρός της από το 1976 έως και το 1980.

Ο Γιώργος Δεληγιώργης ήταν μαθηματικός και παρείχε δωρεάν εκπαιδευτικό φροντιστήριο στους παίχτες τόσο του Απόλλωνα, όσο και της Απολλωνιάδας. Ο εκλιπών ξεκίνησε την φροντιστηριακή του πορεία στα μέσα της δεκαετίας του '60, συνεργαζόμενος με το φροντιστήριο ΠΡΟΤΥΠΟ του Ανδρέα Καρμίρη μέχρι το 2002. Μαζί του οι Ζούπας, Μαράτος, Ηλιόπουλος και Κοκκόσης.

Με την συζυγό του Δήμητρα απέκτησαν δυο κόρες, την Στέλλα, συνταξιούχο τραπεζικό (η οποία είναι παντρεμένη με τον πατρινό Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και διεθνή αθλητή του Χάντμπολ Σάκη Παπαγιαννόπουλο) και τη Χριστίνα, η οποία είναι καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και εργάζεται στην Ιταλία.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΚΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του εκπαιδευτικού Γιώργη Δεληγιώργη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με βαθειά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γιώργη Δεληγιώργη. Ο Γιώργης Δεληγιώργης δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος δάσκαλος των μαθηματικών, που μας έκανε να τα αγαπήσουμε. Δεν ήταν μόνο ένας καλός άνθρωπος που μας δίδασκε στους αθλητές του Απόλλωνα δωρεάν, έχοντας την έγνοια να μορφωθούμε. Δεν ήταν μόνο ένας από τους ιστορικούς αγνούς κορυφαίους Απολλωνιστής. Ήταν ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ μας στη ζωή, που με το ανεπανάληπτο πνευματώδες χιούμορ του μας την έκανε όμορφη. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια μου στη σύζυγο του Δήμητρα, στις θυγατέρες του Στέλλα και Χριστίνα και σε όλους τους συγγενείς.