«Πέθαναν» τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στο twitter | dete

«Πέθαναν» τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στο twitter

Με ανάρτησή της σε ψεύτικο λογαριασμό στο Twitter η νέα υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά «ανακοίνωσε» πως έφυγε από την ζωή ο Κώστας Γαβράς. Λίγα λεπτά αργότερα η ίδια ανακοίνωσε πως έπεσε θύμα λογαριασμού hoax Ιταλού δημοσιογράφου.

Λίγα λεπτά αργότερα η ίδια με νέα της ανάρτηση απέδωσε την αρχική της ανάρτηση σε λογαριασμό hoax Ιταλού δημοσιογράφου.

Πηγή του υπουργείου Πολιτισμού, μιλώντας στο iefimerida.gr, ανέφερε πάντως ότι η δήλωση αυτή δεν ανήκει στην Μυρσίνη Ζορμπά και ότι η ίδια η υπουργός εξεπλάγη.

Ο ίδιος ο διάσημος σκηνοθέτης επικοινώνησε με την ΕΡΤ και είπε: Μου τηλεφώνησε μια δημοσιογράφος και μου είπε ότι πέθανα».

Ο διάσημος σκηνοθέτης, μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», δήλωσε: «Είναι περίεργα πράγματα αυτά» και πως «κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη».

Ο Κώστας Γαβράς, 85 ετών, που έδειχνε να το διασκεδάζει όλο αυτό λέγοντας «το υποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε…», σημείωσε ακόμα ότι «πέρασα τους δυο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σαν τουρίστας» και έκλεισε λέγοντας: «είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω

Πάντως, μέσα σε λίγα λεπτά η είδηση ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη και μεγάλα ΜΜΕ το αναπαρήγαγαν. Όπως το AP και η Washington Post, αλλά και στη Γαλλία, ενώ πρόλαβε και έγινε και η σχετική αλλαγή και στο Wikipedia.

Wikipedia