Πάτρα: 300 διαγνώσεις σε καθημερινή βάση στο κέντρο μοριακού ελέγχου του ΠΓΝΠ

04.09.2020 / 5:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
coronavirus_test

Κανένα θέμα δεν υπάρχει στο ζήτημα των μοριακών ελέγχων σε ότι αφορά την περιοχή μας για τον κορωνοϊό.

Όπως εξηγούν κύκλοι της 6ης ΥΠΕ η εξαγγελία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για την παύση των τεστ μέχρι νεωτέρας αφορούσε την Αττική.

Στο μοριακό διαγνωστικό κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας οι εξετάσεις των τεστ θα συνεχιστούν, κατά συνέπεια δεν υπάρχει θέμα με τους μοριακούς ελέγχους που γίνονται όλες αυτές τις ημέρες, τα αποτελέσματα των οποίων εξάγονται μέσα από το συγκεκριμένο κέντρο.

Οι διαγνώσεις για κορωνοϊό μόνο σε αυτό το εργαστήριο έχουν φτάσει να είναι στις 300 κατά μέσο όρο, σε καθημερινή βάση. Το διαγνωστικό κέντρο εξετάζει όλα τα τεστ που έρχονται από όλα τα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ.

Η προσφορά του μοριακού διαγνωστικού κέντρου που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Μάρτιο, σε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας είναι μεγάλη στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα στο διαφαινόμενο νέο κύμα της πανδημίας, όταν δηλαδή βγήκαμε από την καραντίνα και πολλαπλασιάστηκαν τα τεστ και οι μοριακοί έλεγχοι, τα μέλη του διαγνωστικού κέντρου δεν έχουν σταματήσει να εργάζονται και να δίνουν το παρών σε αυτή τη μάχη.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς ένας από τους παράγοντες του περιορισμού της διασποράς σε ότι αφορά την Πάτρα και την Αχαΐα έχει να κάνει με τον πολλαπλασιασμό των τεστ, κάτι που έχει βοηθήσει στο να μπαίνουν τα κρούσματα που εντοπίζονται απευθείας σε καραντίνα.

Άρα, το μοριακό διαγνωστικό κέντρο του ΠΓΝΠ που ελέγχει όλα αυτά τα τεστ και εξάγει τα αποτελέσματα, έχει παίξει τον δικό του σημαντικό ρόλο στη μη έξαρση του ιού στην περιοχή μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα