Πάτρα: 27 νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια – Τι ζητά ο σύλλογος | dete

Πάτρα: 27 νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια - Τι ζητά ο σύλλογος

Την υλοποίηση προγραμμάτων ανέγερσης συγκροτημάτων για τη στέγαση των 27 νηπιαγωγείων της Πάτρας που σήμερα φιλοξενούνται σε ισόγεια καταστήματα και παρκινγκ, ζητάει από το υπουργείο Παιδείας ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.

Από το 2018 θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή. Ωστόσο δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την υλοποίηση του θεσμού.  Μιλάμε για κτιριακές εγκαταστάσεις, υλικοτεχνικές υποδομές και φυσικά ανθρώπινο δυναμικό.

Στην Πάτρα σε 27 μισθωμένα ακατάλληλα κτίρια στεγάζονται και φοιτούν περισσότεροι μαθητές από τη φετινή σχολική χρονιά και αρκετοί μαθητές δε φοιτούν στο νηπιαγωγείο της γειτονιάς τους λόγω έλλειψης χώρων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος επισημαίνει πως πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση ώστε να αντικατασταθούν αυτά τα ακατάλληλα κτίρια και στην θέση τους να υπάρξουν αίθουσες ικανές να φιλοξενήσουν παιδιά.

Ο ίδιος δήλωσε: " Από τα 95 νηπιαγωγεία της Πάτρας τα 27 στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, όπως πάρκινγκ, είσοδοι πολυκατοικιών και καταστήματα που με πρόχειρες αλλαγές μετατράπηκαν σε αίθουσες για βρέφη και παιδιά. 100 παιδιά δεν χωρούν στα νηπιαγωγεία της γειτονιάς τους και τοποθετήθηκαν αρκετά μακριά.

Κάτι πρέπει να γίνει με όλα αυτά... Χρειαζόμαστε ένα προγραμμα σχολικής στέγης για να εξασφαλίσουμε καινουριες υποδομές και εγκαιρα να γίνονται οι απαραιτητες πιστώσεις για να εχουν αρχες Σεπτέμβρη πληρότητα τα νηπιαγωγεία μας".