Πάτρα: Ψάχνουν λύση για τις λαϊκές αγορές | dete

Πάτρα: Ψάχνουν λύση για τις λαϊκές αγορές

Σε φάση συζητήσεων και διαπραγματεύσεων βρίσκεται ο δήμος της Πάτρας για το θέμα των λαϊκών αγορών και των πολλών προβλημάτων που εμποδίζουν τη ομαλή λειτουργία τους.

Ήδη μετά από αρκετές διαμαρτυρίες μικροπωλητών που έχουν νόμιμες άδειες, αλλά και των κατοίκων της κάθε περιοχής που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί και τα όσα αφήνουν πίσω τους οι παραγωγοί, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, ήρθε σε συνάντηση με δύο από τα τέσσερα σωματεία των λαϊκών αγορών.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν συναντήσεις και με τους εκπροσώπους των άλλων δυο σωματείων για να συζητήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και τις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν.

Στόχος του δήμου είναι η κατάρτιση ενός νέου κανονισμού, με βάση τον οποίο θα λειτουργούν (αφού περάσει και από το δημοτικό συμβούλιο) οι λαϊκές αγορές της Πάτρας. Η κανονιστική αυτή θα αφορά όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει και θα έχει συγκεκριμένους κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται από όλους όσους συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές, ώστε να μην ξιφουλκούν μεταξύ τους αλλά και για να μην προκαλούνται προβλήματα στους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της κάθε περιοχής» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πλέσσας.