Πάτρα: Φύλακες άγγελοι δύο αστυνομικοί – Πώς έσωσαν την 50χρονη γυναίκα

24.09.2020 / 15:32
γκο-7-20

Με ψυχραιμία και κυρίως με γνώσεις στη διασωστική, οι δύο αστυνομικοί που βρέθηκαν κοντά στη 50χρονη γυναίκα η οποία κατέρρευσε στο κέντρο της Πάτρας, αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά την πολύπλευρη προσφορά των αστυνομικών στην κοινωνία και κάνει για μια ακόμη φορά, υπερήφανο το Σώμα των Αστυνομικών, όπως σημειώνει, , o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας.

Έχοντας γνώσεις στις πρώτες βοήθειες, κατάλαβαν αμέσως ότι η γυναίκα είχε πρόβλημα με την καρδιά της και τότε και οι δύο έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. “Μπορούμε να φαναστούμε την αγωνία τους εκείνη τη στιγμή και να επαναφέρουν τη γυναίκα, έδρασαν όμως προσεκτικά, ψύχραιμα και βάσει των γνώσεων που είχαν, μέχρι να έρθει ο διασώστης του ΕΚΑΒ με τη μηχανή.

Δεν μπορούμε παρά να είμαστε υπερήφανοι για τους δύο συναδέλφους μας, τους οποίους συγχαίρουμε, όπως επίσης, δίνουμε θερμά συγχαρητήρια και στο κέντρο επιχειρήσεων της άμεσης δράσης και στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που βοήθησαν ώστε η γυναίκα να φτάσει άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση στο νοσοκομείο”, τόνισε ο κ. Τσίτσικας. Και πρόσθεσε: “Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στη γυναίκα, επαναλαμβάνοντας ότι είμαστε υπερήφανοι για το κοινωνικό ρόλο των συναδέλφων μας στις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης”.

Άμεσα στο σημείο, έφασε ο μοτοσικλετιστής διασώστης του ΕΚΑΒ ο οποίος προχώρησε σε απινίδωση. Η Μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό, παρέλαβε τη γυναίκα εν ζωή προκειμένου να γίνει η διακομιδή της στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Ακολούθησαν συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας προκειμένου το ασθενοφόρο να κινηθεί σύντομα προς το Νοσοκομείο. Υπό την καθοδήγηση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στην περιοχή και “άνοιγαν” δρόμο από τη μίνι περιμετρική. Αλλοι δικυκλιστές είχαν πάει στο ύψος της Γούναρη ώστε να “ανοίξει” και εκεί ο δρόμος για να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στη μεταφορά του ασθενούς. Η γυναίκα ήδη βρίσκεται στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα