Πάτρα: Φόβοι για ραγδαία αύξηση των δικαιούχων της Τράπεζας Τροφίμων μες στο χειμώνα

08.09.2020 / 18:22
γκκο-28

Φόβοι ότι η φτώχεια θα εξαπλωθεί με απίστευτους ρυθμούς στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, εκφράζονται πλέον ανοικτά από τους ανθρώπους των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τις οικογένειες αυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοινωνικού Οργανισμού ήδη ο αριθμός των δικαιούχων της Τράπεζας Τροφίμων έχει αυξηθεί κατά 200 άτομα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο ο αριθμός των δικαιούχων της Τράπεζας Τροφίμων ήταν 500 άτομα. Φέτος λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεων τους ο αριθμός αυτός έχει φτάσει ήδη τους 750.

Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών ότι τα άτομα αυτά θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να φτάσουμε ακόμα και σε διπλασιασμό των δικαιούχων της συγκεκριμένης δομής.

Στο μεταξύ ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από το θέμα των αστέγων. Οι άστεγοι έχουν αυξηθεί στους δρόμους της Πάτρας παρόλο που αυτό δεν φαίνεται στο Κέντρο Ημέρας εξαιτίας του ότι πολλοί από αυτούς δεν δέχονται την βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος πέρα από τα τρόφιμα μοιράζει επίσης περίπου 200 μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση. Όλα τα στοιχεία δείχνουν έτσι  ότι το κύμα της φτώχειας έχει αυξητικές τάσεις και ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος για πολλούς συμπολίτες μας.

Ζητούμενο για τον Κοινωνικό Οργανισμό και τον Δήμο είναι να διεκδικήσει κονδύλια για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που ίσως να είναι μεγαλύτερος από ποτέ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα